Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-11-13 05:10:00

Kivágott fák: Meghosszabbítják az 1-es villamos vonalát

Újbudán elkezdődtek az 1-es villamos meghosszabbításának munkálatai. A környékbeliek nem túl boldogok, kivágnak egy teljes fasort és előzetes értesítés nélkül kezdtek a forgalom átszervezésébe. A szakszervezet a munkavállalóiért aggódik. További részletek a videóban.

Útlezárással, egyirányúsítással és kavarodással indult az építkezés az egyes villamos tervezett pályája mellett. „Lakossági fórum nem volt, tehát hirtelen jött, onnan tudtuk meg, hogy a ház kapujára ki volt ragasztva egy semmitmondó cédula” – nyilatkozott egy érintett lakos. Pedig lett volna idő a tájékoztatásra. A főváros már évtizedekkel ezelőtt eltervezte a vonal bővítését. Az út menti parkolókat felszámolták. Még a gyalogosok is szánakoztak az autósokon.

Sokan a fákat sajnálják. Aláírást is gyűjtöttek a megmentésükért. A fasor biztos, hogy nem marad meg. A BKK szerint többféle vonalvezetés lehetőségét is megvizsgálták, de az bizonyult a legjobb megoldásnak, hogy a vágányokat középre fektessék.

A kivitelező azt ígéri, hogy kétszer annyi fát és cserjét ültet majd kárpótlásul a kivágott fasorért, és azokról három évig gondoskodik.

A meghosszabbított 1-es villamos sok fontos csomópontot köt össze a budai Flórián tértől a pesti Népligeten át az újbudai Fehérvári útig. Az újabb 1,7 km-es pályaszakasz várhatóan 2019 elejére készül el, jórészt uniós pénzből.

Az egyik BKV-sofőröket tömörítő szakszervezetet a dolgozók leterheltsége aggasztja. Vasárnaptól bő egy éven át tehát újabb ponttal gyarapodik a közműfelújításokkal súlyosbított és közlekedési szempontból macerás városrészek száma.

atv.hu

További belföldi híreink