Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-11-13 08:47:00

Orbán "mosolygós kávézásra" készül Tajanival

Orbán Viktor "mosolygós kávézásra" készül Tajanival, a miniszterelnök visszalőhet, ha az Európai Parlament elnöke a Soros-ellenes konzultáció miatt felelősségre vonja az EU-csúcson – mondta az atv.hu-nak egy kormányközeli forrás.

Orbán "mosolygós kávézásra" készül Tajanival

"Mosolygós kávézásra" készül Orbán Viktor Antonio Tajanival. A miniszterelnök a Soros elleni olasz feljelentéssel "lőhet vissza", ha az Európai Parlament elnöke a magyar kormány Soros-tervet támadó konzultációja miatt felelősségre akarja vonni a svédországi EU-csúcson. Azaz, egyértelművé teszi, hogy ő nem ellenségeket keres Európában, hanem szövetségeseket, mégpedig Európa érdekében – mondta az atv.hu-nak egy kormányközeli forrás.

Guy Verhofstadt, az EP liberális frakcióvezetője a múlt héten jelezte egy twitter-üzenetben, hogy a javaslatára magához fogja rendelni Magyarország állandó képviseletének vezetőjét az Európai Parlament elnöke.  (Ezt cáfolták, csak telefonbeszélgetés lesz.) Antonio Tajani pedig arra fogja kérni a magyar kormányt, hogy állítsa le a „Soros-terv” elleni nemzeti konzultációt – írta Verhofstadt.

A svédországi EU-csúcson az is szempont lehet, hogy a magyar uniós biztos Navracsics Tibor egy kecskeméti fórumon az N1TV videója szerint azt mondta a "Soros-terv" kapcsán: Újságcikkeket nem szokott az Európai Bizottság munkaterv részévé tenni. Én értem, hogy a magyar kormány arra az egy vagy két újságcikkre alapozza, amit Soros György írt a migrációs válság kezelésére 2015 őszén... De az Európai Bizottság saját munkarendje szerint halad.

Forrásunk azt mondta: Orbán Viktor nem ellenségeket keres Európában. "És érvelhet azzal, hogy Olaszországban is feljelentették Soros Györgyöt" – hívta fel a figyelmet forrásunk.

A Forza Nuova radikális jobboldali olasz párt valóban feljelentette Soros Györgyöt a Catania ügyészségén, mivel szerintük Soros az általa finanszírozott nem kormányzati szervezetekkel a migráció jelenségére spekulál. A Soros elleni feljelentést szicíliai jogi szakértők támogatásával készítették el, amelyben rámutatnak, hogy sok százezer külföldi anélkül jut el Olaszországba, hogy joguk lenne menekültstátuszra, nagy károkat okozva ezzel az államkasszának. Valamint a több hivatalos szerv által jelzett konkrét terrorveszéllyel is foglalkoznak a feljelentésben, amit a migráció okoz.

A párt vezetőinek retorikája is emlékeztet a magyar miniszterelnökére: kozmopolita és internacionalista erők irányítják őket, akik meg akarják tölteni Olaszországot afrikaiakkal és ázsiaiakkal. “És mindezt miért? Mivel nagyon jól tudják azt, hogy egy nép csak akkor tudja megvédeni magát, amikor rendelkezik vallási és kulturális identitással, amely lehetővé teszi számára azt, hogy megkülönböztesse magát és megvédje a saját hagyományait. Ezzel az invázióval mindez nagyon nehézzé válik" - hangzott tavasszal az olasz radikális párt érvelése.

De fideszesek már korábban is hivatkoztak a 2015-ös év Macedóniában tapasztalt migrációs hullámra is. Amikor a macedón vezetés úgy döntött, hogy az országon átvonuló, napi 10-12 ezer menekült helyzete tarthatatlan, ezért kerítést húzott a macedón-görög határszakaszra. Ezzel viszont egy újabb front nyílt ki, amelynek a túloldalán Soros György jótékonykodó spekuláns és hálózata állt. "Az amerikai pénzeknek hála egy Sorosék egy kiterjedt, mintegy hatvan civil szervezetből álló NGO-hálózatot hoztak létre Macedóniában.A sorosista civilek deklaráltan azon dolgoznak, hogy Macedónia fogadjon be 150 ezer migránst, amely egyúttal azt is eredményezné, hogy az ország vallási összetétele is jócskán megváltozna, az ortodox keresztény többség gyengülne, miközben a muzulmán rétegek megerősödnek. Az elmúlt  időszakban mintegy 300 mecsetet építettek Macedóniában" - írta akkor a kormányközeli sajtó. A kormányoldalon emlékeztettek már többször a romániai vagy a Balkán államainak Soros-ellenességére is.

 

 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére

Ajánlom

További belföldi híreink