Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-11-12 18:18:00

Orbán már a Nyugatot, a "globális elitet" akarja legyőzni

Orbán Viktor jövő tavasszal már nemcsak az "önmarcangolásba" süllyedt baloldalt és a "nemzeti alakulatból cicapárttá" változott Jobbikot akarja legyőzni, hanem a Nyugatot és a globális elitet is. Orbán Viktor, a Fidesz nemrégiben zárult kongresszusán mondott beszédében - hatalmas kivetítőkön a piros-fehér-zöld nemzeti színek jelentek meg, amikor a színpadra lépett, a küldöttek állva tapsolták és Viktoroztak - gyakorlatilag a két évvel ezelőtti kongresszusi beszédének 2.0-ás változatát adta elő középpontban a biztonság, a rend, a hagyomány, a nemzetállam és a mindennapi megélhetés érzését ígérve. Beszédét "befelé" a régi európai jobboldali európai kereszténydemokrata nagyságok által megfogalmazott tézis hatotta át: tőlünk jobbra lehetőleg csak a fal lehet, "kifelé" pedig a káoszt teremtő, a bevándorlást elősegítő, az európai identitást megsemmisítő erők elleni harc.

Orbán már a Nyugatot, a "globális elitet" akarja legyőzni

Beszédét az ismét Fidesz-elnökké választott Orbán Viktor azzal kezdte, hogy itt nem pozíciót osztanak még neki sem, hanem feladatot. Ez a hosszú évek óta tartó sikereik magyarázata. „Ha körülnézünk, a Fidesz már ma is kész a választásokra. De a Fidesz attól Fidesz, hogy soha nem elégszik meg a választások megnyerésével. Kutatják és ha jó passzban vannak, meg is találják, mi is a mélyebb értelme a soron következő választás megnyerésének” - fogalmazott. „Megerősíteni, elmélyíteni, megvédeni” – határozta meg Orbán Viktor a feladatokat. Meg kell erősíteni mindazt, amit 2010 óta elértek, el kell mélyíteni politikájuk lelki, szellemi alapjait, mindemellett meg kell védeni Magyarország jövőjét - szerinte.

A miniszterelnök konstatálta, hogy a 2010-ben kitűzött célokat mind elérték, a média, a bankrendszer és az energiaszektor többségét magyar kézbe vették.

2014-ben pedig olyan célokat tűztek ki, amiről a politika sokat beszélt 25 éven keresztül, de mások eddig nem értek el azt az eredményt, hogy a gazdasági eredmények ne csak statisztikákban és makroszámokban mutatkozzanak meg, hanem a mindennapi életben is beálljon a változás. "A kemény dió" az volt Orbán Viktor szerint, hogy mindezt azok is érezzék, a nemzetgazdaság törzse, akik se szegénynek, se jómódúnak nem gondolták magukat és akik a magyarok többségét adták. Mi „felszámoltuk az elterpeszkedő bűnözői életformát, mely sok helyütt lassan már megélhetési stratégiává és életmóddá is vált” - hangoztatta, aztán hosszan sorolta a miniszterelnök a munka alapú társadalomban elért eredményeket külön kiemelve, hogy minden támogatást megadott a kormány azoknak a családoknak, "akik a gyermekekért élnek". Azonnal hozzá is tette viszont


"nálunk nincs jövője annak az életformának, amely nem a gyerekekért, hanem a gyerekekből akar megélni".

(Volt, aki a sajtódobogón megjegyezte, hogy hasonlót eddig a Jobbik politikusaitól lehetett hallani.)

Orbán Viktor szerint a következő négy évben a tét az, hogy az emberek ne csak a mindennapi élet szintjén dőlhessenek hátra nyugodtan, de legyen annyi tartalékuk, hogy váratlan események idején se kelljen pénzügyi zavarba jönniük. "Hogy idáig eljussunk, még négy évig ennek a kormánynak kell hivatalban maradnia" – hangoztatta. Ezért nagyobb szerinte a 2018-as választás tétje, mint a 2014-esé volt. S hogy kitől remélhetik az emberek életük jobbra fordulását?

„Az emberek, ha nem is mondják, pontosan tudják, mi a helyzet.” Ezzel a mondattal utalt a miniszterelnök arra, hogy Magyarországon az emberek - állítása szerint - az ellenzékre nem számíthatnak, „pontosan tudják, mi a helyzet, ezért ma Magyarországon nem kormányváltó hanem ellenzékváltó hangulat uralkodik". Emlékeztetett, hogy az ellenzék soha nem szavazta meg a Parlamentben a családi adókedvezményt, az adócsökkentést, a Nők 40-es program, a földtörvény, a devizahitel-mentőcsomagot, de a betelepítéseket tiltó alkotmánymódosítást sem. Ezen kívül Orbán Viktor nem vesztegetett sok szót a szocialistákra és a Jobbikra sem. Szerinte az "összeroskadó és önmarcangolásba süppedt szocialistáktól, a pénzért és hatalomért mindenre képes nemzeti radikálisoktól, a nemzeti alakulatból cicapárttá vált Jobbiktól nem remélhetik sorsuk jobbra fordulását az emberek.

A Fidesz politikájának lelki, szellemi alapjai kapcsán Orbán Viktor arról beszélt, hogy az emberek rendre és biztonságra vágynak. Elismerte, hogy a Fidesz, illetve kormánya olyan érzést kelthet, mintha szembe menne a korszellemmel. „Én azonban azt javaslom, igazítsunk a szemüvegünkön, ne vegyük fel a korszellemmel hadakozó, romantikus, külső pózát”. Szerinte ehelyett észre kell venni, hogy a korszellem nem azonos a médiaszéllel, "a nagyhatalmú globális cégek és globális politikai szervezetek hangszóróiból áradó andalító melódiák a könnyed felelőtlenségre, fogyasztási őrületre biztató dallamok nem azonosak a korszellemmel. Az európai emberek tízmilliói naponta keményen dolgoznak és küzdenek, hogy felszínen tarthassák magukat és családjukat, kapaszkodnak a kulturális identitásukba és naponta harcolnak megszokott európai életük minden négyzetméteréért, ez az igazi korszellem" - magyarázta. Aztán arról beszélt, hogy ez a korszellem „a mi oldalunkon áll, a keményen dolgozó, felelősséget vállaló, családjukról gondoskodó, hazájukat szerető, keresztény gyökereikhez ragaszkodó európai emberek oldalán”.


A birodalom emberei pont az ilyeneket, így minket is szeretnének eltakarítani az útból – hangoztatta Orbán Viktor.

De szerinte a szovjet birodalom sem bírt velünk, a Soros-féle hálózatok ügynökei is úgy fognak járni - prognosztizálta Orbán Viktor, aki szerint mindenre, ami nemzeti, népi, keresztényi és polgári, azt a varázsigét találták ki, hogy populizmus. De "hiába a ráolvasás, a politikai vudu, a valóságos emberek le fogják győzni a ma még Európán uralkodó globalista elitet, ismét naggyá teszik Európát és benne Magyarországot is. Ez nem marxista történelmi materializmus, itt harc lesz és küzdelem" - pozicionálta szembe magát a nagy "birodalmi" erőkkel, hozzátéve: mi nem állunk se faji, se osztály alapon, az embereket egymással szembefordító politikát elutasítjuk. Mindez szemben áll az új, modern, korábban soha nem volt fajtájú politikával, melynek középpontjában a kultúrájába, nemzeti, vallási és nemi identitásában kiforgatott ösztönvilágra visszabontott ember áll, az új idő új embertípusa, a homo brüsszelicus - ismételte meg, érzékeltetve az iszlám bevándorlás, az illegális migráció antiszemita jellegét is.

Orbán szerint a magyar nemzet a keleti jellem és a nyugati kultúra találkozásából jött létre. Ez a szabadság szeretete és tisztelete, ezért mi rendületlenül hiszünk a szeretet és az összefogás erejében - ismételte meg 2002-es Kossuth téri beszédének szlogenjét. A Fidesz politikája arra az egyszerű igazságra épül, hogy ami egyszer igaz volt, az igazi is marad, de vajon vannak-e kortól és nemtől független erkölcsi igazságok? – tette fel a kérdést. Hogy lesz ebből egységes Európa? Hiszen vannak olyan európai országok, ahol erre igennel, mások nemmel válaszolnak.


A helyzet sokáig egyszerű volt, az ember nő volt, a férfi pedig férfi - festette le a káoszt. 

Beszéde végén a Fideszről azt mondta, jövő tavasszal lesz harminc éve a Fidesz alapításának. Elmondta ugyanazt, amit két évvel ezelőtt, hogy a Fidesz alapításakor 37-en voltak, a kommunista pártnak pedig 800 ezer tagja volt, és ma mégis mi vagyunk itt. És feltette a kérdést: mennyiben azonos a mai Fidesz azzal, ami alapításakor volt, amire úgy válaszolt: annyiban, amennyiben ma egy 30 éves ember azonos azzal, mint egyéves korában volt vagy egy patak, ami nagy folyammá nőtte ki magát. Aztán biztosította A közönségét, hogy ő elől fog menni mindig, és megköszönte a bizalmat.

 

 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére

További belföldi híreink