Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-11-08 21:20:00

"Nem örültem" - Így reagált Lendvai Ildikó Medgyessy szavaira

Tisztelem, sőt kedvelem Medgyessy Péter, kellemes, okos embernek tartom. Ennek az interjúnak azonban nem örültem – mondta Lendvai Ildikó az Egyenes Beszédben Rónai Egon kérdésére válaszolva. Az MSZP korábbi elnöke Medgyessy azon interjújára reagált, amelyben kijelentette: a szocialista párt csak a Jobbikkal lenne képes legyőzni a Fideszt, és egyedül az LMP miniszterelnök-jelöltje versenyképes Orbán Viktorral szemben.

Lendvai Ildikó elmondta: Medgyessy Péter mindezt elemző pozícióból mondta, de ezúttal túllépett a spekulatív megjegyzéseken. Az MSZP volt elnöke szerint öngyilkos stratégia lenne összefogni a Jobbikkal, mert azzal az országban zajló kulturális polgárháborút belesűrítenék egy működésképtelen kormányba.

A politikus hangsúlyozta, hogy nem Orbán Viktor személyétől akarnak megszabadulni, hanem a nevével fémjelzett rendszertől. Szerinte ez a Jobbikkal is tovább létezne, hiszen a párt például többször is kijelentette, hogy helyesli az orosz hitelből épülő Paks II. beruházást. Lendvai hozzátette:


nem igaz, hogy a Jobbik megigazult volna, továbbra sem bontották fel az együttműködést Toroczkaiékkel és a szélsőjobboldali szervezetekkel.

Az MSZP korábbi elnöke arról is beszélt, hogy Szél Bernadett egy sokat ígérő, tehetséges politikus, miniszterelnök-jelöltségének pedig nőként is örül. Szerinte ugyanakkor nem lehet úgy a demokratikus ellenzék közös kormányfő-jelöltje, hogy közben elutasítja a többi ellenzéki pártot.

Lendvai Ildikó leszögezte: nem lenne szerencsés, ha a tárgyalások végeredményeként Gyurcsány Ferenc lenne az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Szerinte a DK elnöke kötelességtudatból nem nevezteti meg magát jelöltként. A szocialisták korábbi vezetője azt is elmondta, hogy ha a többi ellenzéki párt elfogadná közös jelöltnek Balázs Pétert, akkor az MSZP boldogan beállna mögé.

atv.hu

További belföldi híreink