Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-11-07 09:51:00

Czapáry Veronika szerint 13 éves lehet a ex-színházigazgató legfiatalabb áldozata

Az ATV Start vendége Czapáry Veronika volt, aki oknyomozó újságíróként vetette bele magát a Kerényi-ügybe. Állítása szerint 13 éves a legfiatalabb áldozat, és szerinte nem igaz hogy a színházi élet nem tudott ezekről a dolgokról. Egyetlen megoldás szerinte, ha névvel és arccal vállalják magukat azok, akik elszenvedték a bántalmazást.

Oknyomozóként vetette bele magát a vélelmezett szexuális áldozatok felkutatásába Czapáry Veronika. Az író a családon belüli abúzusról írta a második könyvét, és az ATV Startban elmondta: a Marton-ügy kipattanása után felzaklatta a szokásos áldozathibáztatás, miközben tudomása volt arról, hogy

készül egy újabb botrány a színház világban, ami jóval durvább, mert itt erőszak és kiskorúak is voltak. Állítja: egy akkor 13 éves áldozatról is van tudomása.

Az író azt is elmondta, hogy a Marton-ügy után az interneten sokat olvasott a témáról, és Kalmár Péter költői kérdése is sokat segített neki. Azzal folytatta, hogy vele is megtörtént a családon belüli abúzus, mert édesapja molesztálta. Szombaton pedig volt egy beszélgetése a Klubrádióban, ahol eldöntötte: „ha ennyire gyáva ez a Magyarország”, hogy senki nem nevezi meg, akkor ő fogja megtenni azt élőben. Mivel legalább tíz helyről hallott információkat, ezért áldozatok után kutatott, hogy kik azok, akikkel ténylegesen megtörtént az abúzus.

Hasonló történetek jutottak el hozzá, ennek lényege: a gyerekek és felnőttek felnéznek az igazgatóra. Először jön a verbális megaláztatás, aztán olyanok, hogy egyszerűen bezárják őket egy szobába, és a folyamatos nyúlkálás, pacsizás, „és amit úgy hívnak a fiúk, hogy mogyorózás”. Azért nehezebb a helyzetük, mint a Marton-ügynél, mert meg vannak félemlítve.

Az író szerint „az egész Operettszínház egy az egyben meg van félemlítve”. Azzal folytatta, hogy az összes dolgozót megfélemlítették, hogy amennyiben bármit szivárogtatnak ezekről a dolgokról, azonnal ki lesznek rúgva a munkahelyükről. Olyan a bűvköre ennek az embernek – tette hozzá –, hogy személyesen tudja terrorizálni, érzelmileg zsarolni az áldozatait. A zsarolás abból áll, hogy elmondja, csak neki köszönhetnek mindent, és ellehetetleníti őket máshol - állítja az író.

Tudomása szerint a 6 vélelmezett áldozat közül mindenki férfi. Az Index cikk után az áldozatok szomorúak voltak, hogy itt nem történt semmi, annyit tudtak mondani, hogy névvel és arccal kellene ezt vállalni. Az, hogy Kerényi Miklós Gábor elhatárolódik a vádaktól, arra annyit mondott: azt is nevetségesnek tartja, hogy az Operettszínház közleményben adta ki, hogy erről senki nem tudott semmit. Ha bármilyen színésszel beszél ebből a szakmából, akkor mindenki tudott erről évek óta, állítja az író. Az áldozatok azt mondták, hogy ők bíróság előtt vállalják azt, amit nekünk elmondtak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink