Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-11-06 20:45:00

„Azt mondta, hogy toljam le az alsónadrágomat is” – Kimondta Kerényi nevét az abuzált táncos

Maros Ákos az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt állította Rónai Egonnak, hogy 23 évvel ezelőtt megalázta Kerényi Miklós Gábor.

„Azt mondta, hogy toljam le az alsónadrágomat is” – Kimondta Kerényi nevét az abuzált táncos

Mint ismert, Sárosdi Lilla szexuális zaklatással vádolta meg Marton Lászlót, ezután a rendező lemondott összes posztjáról. Nem sokkal később, a Bors arról írt, hogy a szakma már tudja, ki lesz a következő. Majd október utolsó napján Kalmár Péter „Levél egy apja fiához” címmel jelentetett meg írást a blogján, amiben nem nevezte meg a szexuális zaklatót, de számos történetet írt le, amiben egy magas pozícióban álló férfi többször is hatalmával visszaélve zaklatta kollégáit.


Ekkor indult a lavina, ezután több bejegyzésben, blogban is Kerényi Miklós Gábor nevét emlegették.

Vasárnapi nyilatkozatában Kerényi visszautasított minden állítást, a nyugodt munka biztosítása érdekében pedig úgy döntött, felmentését kéri, valamint kezdeményezte nyugdíjazását. A Budapesti Operettszínház nyilatkozatában azt írta, nincs tudomásuk olyan bejelentésről, amely a színház működőséhez köthetően szexuális zaklatással kapcsolatos.

Most viszont egy korábbi színházi táncos megtörte a csendet. A Tenerifén élő Maros Ákos az ATV Egyenes beszéd című műsorában számolt be az őt ért zaklatásról. Az Indexnek már név nélkül elmesélte a történetét, most azonban az ATV-ben névvel vállalta Maros Ákos, hogy mi történt vele 23 évvel ezelőtt.

„A Szegedi Szabadtéri Játékokon próbáltunk, link fiú voltam, egyszer-egyszer elkéstem, Kerényi Miklós Gábor ezt zokon vette, a mikrofonba ordított, hogy ezt meg kell torolnia” – kezdte történetét Rónai Egonnak Maros Ákos színész.


Majd - állítása szerint - este felmentek a kollégium egyik szobájába, ahol a rendező eltorlaszolta az ajtót egy iskolapaddal, majd azt mondta neki, vegye le a nadrágját és az alsónadrágját. Ezt követően - folytatta Maros - nagy erővel hármat vert a fenekére, és azt mondta neki: ha akar, sírjon nyugodtan, ez is a megtisztulás része. 

Végül Maros kiment a teremből és otthagyta a rendezőt. A férfi - aki hosszú évekkel ezelőtt otthagyta a színházi világot - azt is elmesélte, hogy ugyan azon az estén volt egy összejövetel, ahol ezt elmesélte a barátoknak, családtagoknak - anyukájának meg is mutatta a verés nyomát. Akkor egy „ez egy hülyével” elintézték a dolgot. Arról is beszélt, hogy 1996-ban felkerült a Madách Színházba, ’97-ben Kerényi Miklós Gábor rendezett nekik egy előadást, ő már akkor elmondta a kollégáinak, hogy a rendező mit csinált vele, így sokan tudtak a dologról. 

Maros egy hete kapja a telefonhívásokat, hogy álljon ki a történetével. Úgy véli, ha évekkel ezelőtt mondta volna el a történetét, az nem lett volna életszerű. Maros azt kéri az érintettektől, hogy lépjenek elő ők is, és vállalják a történetüket.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink