Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-11-03 19:06:00

Migránsnak öltözött az ATV riportere Kömlőn – így reagáltak

Migránsoknak nézett idegeneket egy idős asszony Kömlőn. Végül a polgármesternek kellett lépnie az ügyben. Az ellenzéki pártok szerint mindez a kormány gyűlöletkampánya miatt történhetett meg. A KDNP szerint pedig az ellenzéki média a felelős.

A nem éppen a menekültútvonal közelében fekvő Heves megyei településen mindenszentekkor tört ki némi pánik, amikor - az önkormányzat bejegyzése szerint - migránsokat láttak a faluban. A polgármester először megnyugtatta a lakosságot, majd péntek reggel túlzónak nevezte, hogy reszketés lett volna úrrá a településen. Végül a falu polgármestere azt mondta az ATV-nek: egyetlen asszony esett pánikba, mert menekültnek nézett néhány idegent.

Az ATV Híradója is elutazott Kömlőre, hogy végezzen egy szociológiai kísérletet: a riporter megpróbált menekültnek látszani, és sikerrel járt. A megszólított falubeliek többsége nem utasította el egyből az ismeretlen, fejkendős nőt, ám akad olyan is, aki egyből hátat fordított.


A faluközpont boltja előtt a nők először megrémültek, aztán amikor megtudták, hogy tévésekkel van dolguk, beszédesebbé váltak.

Az asszonyok is azt mesélték: mindenszentekkor valóban nem volt nagy rémület a faluban, csak egy valaki keltette a pánikot. Aztán a kocsma előtt egy férfi úgy fogalmazott: „persze, hogy félünk. Akkor robbantanak, amikor akarnak”. A muszlimoktól tartó férfival azonban még a barátja sem értett egyet: „mennyit fizetnek neked ezért, hogy ilyen hülyeséget beszéljél?” – tette fel neki a kérdést.

A történtekért a DK, a Jobbik és az MSZP szerint is egyértelműen a kormány gyűlöletkampánya a felelős. A KDNP-s Hollik István ezzel szemben úgy véli: épp az ellenzéki médiumok keltenek pánikot azzal, hogy a kömlőihez hasonló ügyekkel foglalkoznak.  

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink