Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-10-31 05:10:00

Újabb betegek szólalnak meg: átlagosan 8-10 órát várnak a kórházban

Átlagosan 8-10 órát várnak a betegek a Jahn Ferenc Kórház Sürgősségi Osztályán, de volt olyan páciens is, aki 18 órát töltött a váróteremben - erről számoltak be a betegek az ATV Híradónak. A kórház orvoshiányra vonatkozó kérdéseinkre nem válaszolt. A fenntartó azt írta: naponta 90-100 beteget látnak el magas szakmai színvonalon.

Kiszakadt a csap, de szappan és wc-papír sincs a mellékhelyiségben. Ilyen körülmények között kénytelenek hosszú órákat várni a betegek. Az RTL Klub Híradójának egy néző arról számolt be: édesapjával 18 órát töltöttek várakozással a sürgősségin. Ez alatt volt olyan beteg is, aki a folyosón próbált a legfurcsább pozíciókban elaludni, de volt olyan is, aki a székeken és a földön fekve.

A mostani esetleges szakemberhiányról megkérdeztük az Emberi Erőforrások Minisztériumát és a kórházat is, ők azonban nem válaszoltak a megkeresésünkre. Az Állami Egészségügyi Központ viszont közleményében azt írta: A Kórház sürgősségi osztályán naponta átlagosan 90–100 beteg ellátását végzi, akiknek túlnyomó része a délutáni/esti órákban jelentkezik felvételre. Kiemelik: az orvosok és a szakdolgozók mindent megtesznek a biztonságos, magas színvonalú betegellátásért.

atv.hu

További belföldi híreink