Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-10-31 07:56:00

Szél: ha zsíros kenyeret esznek, akkor is lesz pénz az egészségügyre

Összeomlott a magyar egészségügy, kétszer kell fizetni, egyrészt társadalombiztosítás formájában, másodszor meg a magán egészségügyi ellátásban. Ellátást ugyanis csak az kap, aki gyógyulni akar - erről Szél Bernadett beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Az LMP miniszterelnök-jelöltje azt mondta, nincs a kormánynak átfogó egészségügyi programja. Szél szerint Orbán vagy valóban nem látja, hogy mi zajlik az egészségügyben, vagy egyszerűen hazudik. Az LMP biztosan rendbe fogja tenni az egészségügyet és az oktatást, arra akkor is lesz pénz, ha a Fidesz-kormány tagjainak ehhez zsíros kenyeret kell enniük- magyarázta.

Azonnali bérrendezés, a várólisták plusz forrással való csökkentése, és a budapesti kórházak fejlesztése, ez az első három pont, amit ha kormányra kerülnek, végrehajtanának.

A paksi beruházásról is beszélt Szél. Szerinte már az életünkkel játszanak, ezért azonnal leállítanák a beruházást, ha kormányra kerülnének. A prototípusokkal óriási problémák vannak. Érdemes a finnekre figyelni most, akik nagyon nehezen bírnak az orosz féllel, mivel a Roszatom le se akarja papírozni az építkezést.

atv.hu

További belföldi híreink