Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-10-29 08:00:00

Egyre hosszabbak a kórházi várólisták

Egyre hosszabbak a kórházi várólisták. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatai szerint közel ezer emberrel több vár műtétre most, mint egy hónapja. Közben Rétvári Bence úgy nyilatkozott az ATV Híradójának: "sikeres a kormány várólista csökkentési programja".

A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke szerint van olyan kórház, ahol a hónap végén már nem is lenne szabad beteget fogadni, mert nincs rá pénz.

Ha valakinek fáj a térde, esetleg a csípője, akkor nagyjából 10 hónap alatt el is múlhat a kellemetlen érzés, gerincprobléma esetén valamivel tovább kell bírni, majdnem egy évet.


Az átlagos várakozási idő a térd- illetve csípőprotézis műtétnél 295 nap, míg a gerincstabilizáló műtét esetén több mint 350 nap.

A gyöngyösi kórházban szürkehályog műtétre öt hónapot vár a beteg. Mindezekre a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatai alapján a Világgazdaság hívta fel a figyelmet.

Közben Rétvári Bence szombaton arról beszélt az ATV Híradójának, hogy az elmúlt években "nagyon sikeres a kormányzatnak a várólista csökkentési programja, hiszen érezhető mértékben csökkent a várólistán várakozóknak a száma".

Komáromi Zoltán szerint a baj ott kezdődik, hogy nem nő a kórházak bevétele, így a drága műtéteket nem tudják megcsinálni. Probléma az is, hogy a béremelések ellenére is siralmas a kórházi állomány fizetése. Erről már a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke beszélt.

Soós Adrianna elárulta azt is, hogy egyes kórházakban akkora a baj, hogy a hónap végén már nem lenne szabad beteget beengedni, mert nincs már rá pénz.

atv.hu

 

 

 

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink