Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-10-27 08:29:00

KLIK: kistelepüléseken előfordulhat nagyobb tanárhiány

A kistelepüléseken előfordulhat, hogy nagyobb a tanárhiány – mondta Hajnal Gabriella az ATV Egyenes Beszédben. A KLIK szakmai elnökhelyettese szerint ez a helyzet azért állhat elő, mert a kistelepüléseken 40 fős iskolákat is fenntartanak, ahol nincs szükség például főállású fizikatanárra, ezért egy másik iskolából átirányítanak egyet.

Hajnal Gabriella azt is elmondta: a pedagógusok elrendelt túlóráinak kifizetése az első perctől fogva jól működik. Ugyanakkor hozzátette: az eseti helyettesítéseknél előfordulhat, hogy nem fizetik ki a tanárok túlóráját, de csak egy bizonyos szám alatt.
 
A szakember arról is beszámolt, hogy jelenleg a Klebelsberg Központnak egyáltalán nincs adóssága, miután több pénz került az oktatásba, és a tankerületi rendszer is stabilitást jelent.
 
Hajnal Gabriella szerint az oktatásban a szülők részéről is szemléletváltásra van szükség. A gyermekek túlterheltségével kapcsolatban elmondta: a szülők kérik, hogy minél több pluszóra legyen elérhető, az iskolák pedig versenyhelyzetbe kerülnek.
 
atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink