Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-10-24 21:20:00

Sárosdi Lilla az ATV-nek: „nem lepődtem meg”

A színésznő szerint „elég nyilvánvaló volt”, hogy a rendező nem fog perelni, mivel ekkora társadalmi ügy lett a bejelentéséből. Tud még olyanokról, akik egyelőre nem mernek névvel előlépni és továbbra is azt szeretné, ha Marton László bocsánatot kérne.

Sárosdi Lilla az ATV-nek: „nem lepődtem meg”

A színésznő az ATV Híradójának nyilatkozott azt követően, hogy kedden a Független Hírügynökség arról írt, információjuk szerint Marton László eláll attól, hogy beperelje Sárosdi Lillát. „Nem lepődtem meg”- fogalmazott a színésznő, aki szerint „elég nyilvánvaló volt”, hogy a rendező nem fog perelni, azért, mert ekkora társadalmi ügy lett a dologból és „ennyire sok áldozat szólalt meg végül, akikkel hasonló dolog történt, mint velem”.

Sárosdi elmondta, tud olyanokról még, akik egyelőre a nevükkel nem mernek előlépni, és mivel ő robbantotta ki a botrányt, sokan fordulnak hozzá a történetükkel. „Óriási a probléma. Az emberek beszélni akarnak és megmozdult valami”- fogalmazott a színésznő.

Elmondta, mivel neki nincs lehetősége a jogi lépésekre, ezért azt szeretné, ha Marton László bocsánatot kérne „és ezzel példát mutatna”. Szerinte a rendező is így tudna „emelt fővel” kijönni ebből az ügyből. Sárosdi Lilla arról is beszélt, hogy első megszólalása után rájött, hogy csak úgy lehet megérteni, feldolgozni egy problémát, ha van egy megnevezett elkövető és egy megnevezett áldozat.

„Minden feldolgozás alapja, hogy először kimondjuk és utána jön a feldolgozás része és a megoldás”- fogalmazott. Hozzátette: nem a skalpokat akarja emelgetni, hanem megoldást szeretne és azt is, hogy ezek az ügyek ne évüljenek el 5 éven belül, hiszen a megszólalt áldozatok példája is mutatja szerinte, hogy sokan nem tudják az első időben, akár éveken keresztül sem elmondani, ami velük történt, még barátoknak, szülőknek sem.

A színésznő Híradónknak nyilatkozva üdvözölte, hogy a Vígszínház csatlakozik a Független Előadó-Művészeti Szövetség kezdeményezéséhez és aktívan részt vállal a hatalommal való visszaélések és a szexuális zaklatások megelőzését célzó közös munkában, továbbá kezdeményezi egy színházi szektor szintű anonim bejelentő vonal, vagy online-felület létrehozását. A színésznő szerint fontos, hogy meglegyenek majd azok a szakemberek, akik ezt a vonalat fogják tudni működtetni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink