Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-10-24 15:17:00

Nem hitték el a Parlamentben, hogy ki fog válaszolni a kérdésre

Óriási morajlás követte a levezető elnök bejelentését, amikor kiderült, hogy az Irakba vezényelt magyar katonák sorsáról feltett kérdésre a földművelésügyi miniszter fog válaszolni.

Nem hitték el a Parlamentben, hogy ki fog válaszolni a kérdésre
Fazekas Sándor

Érdekes jelenet zajlott le a Parlamentben kedden. Harangozó Tamás MSZP-s politikus a magyar katonák helyzetéről érdeklődött az azonnali kérdések órájában. Arra volt kíváncsi, hogy van-e a kormánynak bármilyen terve arra az esetre, ha Irakban két tűz közé szorulnának a kint lévő magyar egységek.

Harangozó elmondta, hogy az elmúlt hetekben egymás ellen fordultak azok a katonák, akiknek a felkérésére és akiknek a képzésére Irakba mentek a magyar katonák.

A szocialista politikus kérdésére a miniszterelnök Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztert jelölte ki válaszadónak.

Harangozó először nem hitte el a levezető elnök bejelentését, vissza is kérdezett, hogy jól hallotta-e, hogy a földművelésügyi miniszter fog-e válaszolni, majd végül vonakodva, de elfogadta a helyzetet. Kijelentette ugyanakkor, hogy megdöbbentőnek tartja, hogy sem Orbán Viktor, sem a honvédelmi miniszter nem tartja ezt a kérdést annyira fontosnak, hogy reagáljanak rá.

Fazekas Sándor aztán válaszában elmondta, hogy már a kérdésfeltevést sem tartja komolynak, ugyanis a katonaság nem egy veszélymentes foglalkozás. Elmondta még, hogy minden veszélyhelyzetre fel vannak készülve és a kormány minden tőle telhetőt megtesz.

Harangozó Tamás válaszában azt mondta, nagyon reméli, hogy a kintlévő katonák élete nem Fazekas Sándor „tudásától és hozzáértésétől fog függni, mert akkor szaladjanak, amerre látnak”. Hozzátette, ő járt ott kint, tudja mi a helyzet, ezért „szégyenteljes a maga válasza”. Elmondta, a katonáink nem fegyveres harci cselekményre lettek kiküldve, hanem kiképzésre.

Viszontválaszában Fazekas Sándor arról beszélt, hogy teljes mértékben tisztában van a katonaság feladatával, mert ő is volt katona és esküjét a mai napig tartja. Hozzátette: a kormány és a honvédelmi tárca is figyelemmel kíséri a kint lévő katonák helyzetét és minden szükséges intézkedést meg fognak tenni, amennyiben a helyzet úgy kívánja.

atv.hu

 

 

 

 

 

Szavazzon itt a Nap kérdésére:

 

Ajánlom

További belföldi híreink