Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-10-23 20:05:00

Star Wars-i bölcsességet idézett beszédében Orbán Viktor

Orbán Viktor szerint a Nyugat már 1956-ban sem értette a magyarokat, Brüsszel pedig ezért sem ért most minket. A miniszterelnök azt mondta, hogy a globalizmus erői "homo brüsszelicusokká" akarják gyúrni a magyarokat, ez ellen pedig szerinte fel kell venni a harcot.

Star Wars-i bölcsességet idézett beszédében Orbán Viktor

Hatalmas ovációval fogadta a fekete és tarka esernyők alatt álló, jórészt buszokkal az Andrássy útra szállított tömeg a kormányfőt. Orbán Viktor a viszonylag rövidre fogott megemlékezéstől gyorsan eljutott a Brüsszelnek szánt üzenethez.

„Azt akarjuk, hogy tiszteljék azt, akik és amik vagyunk. Ezer éven át őriztük Európa határait, és küzdöttünk a nemzeti önállósásunkért. Bátor és harcos nemzet vagyunk, amely jól tudja, akit nem tisztelnek, azt megvetik. Azért nem értenek Brüsszelben bennünket ma sem, mert már akkor sem értettek”- fogalmazott Orbán Viktor.

A miniszterelnök azt mondta: az emlékezés mellett ideje szembenéznünk azzal, hogy a kommunizmus után 30 évvel ismét van olyan világerő, amely a nemzeteket "egyszínűvé, egyállagúvá" akarja gyúrni. Szerinte újra veszély fenyegeti mindazt, amit a magyar élet rendjéről gondolunk.

„És most itt állunk, és elképedve látjuk, hogy a globalizmus erői feszegetik az ajtónkat, és azon dolgoznak, hogy magyarok helyett homo brüsszelicusszá gyúrjanak bennünket”- mondta.
Orbán Viktor Soros György nevét ugyan egyszer sem mondta ki, de hangsúlyozta: míg a 20. században katonai hatalmak okozták a bonyodalmakat, addig most pénzügyi hatalmak teszik mindezt. „Nincsenek határiak, de van világmédiájuk, és vannak tízezer szám megvásárolt embereik. Nincs szilárd szerkezetük, de van kiterjedt hálózatuk. Gyorsak, erősek és brutálisak. Ez a pénzügyi spekuláns birodalom foglyul ejtette Brüsszelt és jó néhány tagállamát is”- magyarázta a kormányfő, aki ezután a közelgő választásra emlékeztetett, a Star Wars-i bölcsességet idézve.

„Semmit sem vehetünk félvállról. Nem ringathat tétlenségbe bennünket a mai erőnk. Soha se becsüljük le a sötét oldal erejét”- figyelmeztetett. Orbán Viktor végül kiadta a jelszót és a feladatot is a következő hónapokra azzal, hogy bár pártja szerinte a következő választás esélyese, de a győzelem kiharcolása még hátra van: „márciusban újra kezdjük, és akkor áprilisban ismét győzni fogunk”.

A kampánybeszédnek is beillő megemlékezést a miniszterelnök a szokásos „hajrá Magyarország, hajrá magyarok” formulával zárta.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink