Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-10-24 08:13:00

Karácsony elmondta, mi volt az elmúlt 27 év legkárosabb mondata

A Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjének soha nem jutna eszébe, hogy aki nem rá szavaz, az nem a haza része. Önmagában az ellenzék, ha összefog, nem tudja leváltani Orbánt, és ha önmagában az ellenzék megújul, de nem fog össze, akkor sem- erről Karácsony Gergely beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Szerinte a programok összefésülhetőek, de kell közös erkölcsi alap és egy kicsit mindenkinek lépnie kell balra. A Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje szerint az ellenzék sokszínűségét nem tehertételként kell kezelni, hanem örülni kell ennek, hisz sokszínű országot akarnak építeni.

Hozzátette, '56-ban is nagyon sokszínű csoportok harcoltak ugyanazért, ott voltak a reform kommunisták, a kisgazdák, a munkástanácsok vezetői, ott voltak a katolikus egyház vezetői és hívei, mégis együtt tudtak működni. Azt mondta, nem tettek a forradalmárok semmit a magyar zászlóból kivágott címer helyére, mert nem volt rá idő, de valami közös szimbólumot ideje odatenni.

„El kellene jutni odáig a politikai kultúrában, hogy mindenki a nemzet része, az is, aki mást gondol, mint mi"- vélekedett Karácsony Gergely, aki szerint az elmúlt 27 év legkárosabb politikusi mondata, hogy „a haza nem lehet ellenzékben". Szerinte ez vezetett oda, hogy képtelenek a táborok egymással beszélni. „Soha nem jutna eszembe, hogy aki nem rám szavaz, az nem a haza része"- tette hozzá.

atv.hu

 

 

 

 

 

 

Szavazzon itt a Nap kérdésére:

Ajánlom

További belföldi híreink