Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-10-23 14:09:00

Balázs Péter az atv.hu-nak: Nem vállalná, hogy a DK-MSZP miniszterelnök-jelöltje legyen

Nem kereste meg egyetlen párt sem, de nem is vállalná, hogy a DK-MSZP miniszterelnök-jelöltje legyen - ezt Balázs Péter nyilatkozta Brüsszelből az atv.hu-nak, miután egy baloldalhoz közeli blog hírbe hozta. Balázs Péter érzékeltette: szerinte a jó megoldás az lenne, ha a demokratikus ellenzéki oldalon egy miniszterelnök-jelölt lenne, a mostani "túlkínálat" helyett.

Balázs Péter az atv.hu-nak: Nem vállalná, hogy a DK-MSZP miniszterelnök-jelöltje legyen

Biztosra vehető az MSZP–DK közös lista, amelyről már elvi megállapodás is született – írja a baloldali kötődésű B1 blog vasárnap, és azt is biztosra vették, hogy a közös miniszterelnök-jelölt vagy legalábbis listavezető Balázs Péter, a Bajnai-kormány külügyminisztere lehet.

Balázs Péter épp Brüsszelben tárgyalt, amikor munkatársunk kereste. Az atv.hu-nak a volt külügyminiszter határozottan cáfolta, hogy bármelyik párt megkereste volna ilyen ajánlattal.

"Engem sem a DK, sem az MSZP nem keresett meg, de más párt sem. Hozzá kell tennem, hogy én sem jelentkeztem senkinél, hogy miniszterelnök-jelölt szeretnék lenni. Ez a hír - tévesen - egyetlen blogon jelent meg, azt vették át más portálok" - mondta Balázs Péter. Munkatársunk kérdésére, hogy ha érkezne hozzá felkérés, vállalná-e, hogy a DK-MSZP szövetség miniszterelnök-jelöltje legyen, azt felelte: "Nem ez a megoldás".

Érdeklődésünkre ki is fejtette: szerinte egyrészt van egy, az ellenzéki oldal szerint "lejárt szavatosságú miniszterelnök", aki nyilván a Fidesz miniszterelnök-jelöltje lesz, másrészt az ellenzéki oldalon meg "túlkínálat van".

Kérdésünkre, hogy az lenne-e szerinte a jó megoldás, ha egyetlen miniszterelnök-jelöltje lenne a demokratikus ellenzéknek, Balázs Péter nem válaszolt határozott igennel, de érzékeltette: ezt tartaná az egyetlen célravezető megoldásnak Orbán Viktorral szemben. Nem azt, hogy két korábban szétvált, most meg újra szövetkezni látszó pártoknak, a DK-nak és az MSZP-nek legyen csak közös miniszterelnök-jelöltje. Ez nem hozza meg a kívánt célt, a kormányváltást szerinte jövő tavasszal.

 

 

 

 

Szavazzon itt a Nap kérdésére:

Ajánlom

További belföldi híreink