Itthon

2017-10-20 15:47:00

Zaklatási botrány: Verebes szerint a teljes színházi struktúra erről szól

Elkeserítő, ami jelenleg történik a színházi világban, és a helyzet csak rosszabb lesz ezután, mert el fog hatalmasodni a gyűlölet- mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Verebes István rendező.

Vannak színésznők, akiknek meg lehet fogni a fenekét, és vannak, akiknek nem – mondta Verebes István Rónai Egon kérdésére válaszolva. A rendező szerint elkeserítő, ami jelenleg történik a színházi világban, és a helyzet csak rosszabb lesz ezután, mert el fog hatalmasodni a gyűlölet. A teljes színházi struktúra erről szól – tette hozzá a zaklatási botránnyal kapcsolatban.

Verebes István elmondta: egészen addig megértette Sárosdi Lilla traumáját, amíg meg nem nevezte az állítólagos elkövetőt. A művész szerint ugyanis eddig a pontig közügy volt, a jelenségre hívta fel a figyelmet, amiért nem lehet kárhoztatni. Verebes hozzátette: azzal, hogy Sárosdi előállt Marton László nevével, az ügy a magánügyévé vált, mert az esetet nem lehet bizonyítani.

A színművész arról is beszélt, hogy már 50 éve semmilyen kockázata nincs annak, hogy egy színházvezető mit tesz. Szerinte a vezetők azt tesznek a társulat tagjaival, amit csak akarnak.

Egy színésznő mindent megtesz, hogy játszasson, és ezzel bizony vissza lehet élni – tette hozzá a rendező, aki korábban maga is 6 évig volt színházigazgató. Verebes hozzátette: az is erőszak, hogy a vezetők mocskos módon megalázzák az embereket, ami hatalommánia, egy betegség.

A műsorvezető azon kérdésére, hogy a Sárosdi kontra Marton ügyben kinek hisz, Verebes azt mondta: ez a magánügye. Azt üzente a Marton László felfüggesztéséért aláírást gyűjtő főiskolai hallgatóknak, hogy előbb tapasztaljanak valamit a szakmában, és ne lépjenek fel ítélethirdetőként.

Ha minden áldozat megszólalna, nem tudná elviselni a társadalom

Ugyanebben a műsorban Grecsó Krisztián arról beszélt, hogy a szégyen mindig az elszenvedőé, mert ő teregeti ki a szennyest. Elmondta, hogy a zaklatások nem maradhatnak egy szűk közeg belső ügye, mert mindez nemcsak a reflektorfényben élőket érinti. Az író úgy véli, ha a zaklatások áldozatai mindannyian jelet adnának magukról, azt a társadalom nem tudná elviselni.

Arról is beszélt, hogy az olyan zártabb közegekben, mint a színházi, a zaklatás jóval fedettebben zajlik, de nem kevésbé kegyetlen, sőt. Hozzátette: nem lehet tudni, hogy mi zajlik például a váci úti irodaházakban, és az is köztudott tény, hogy a Nyírségből iparszerűen hordják a lányokat prostituáltnak, mégsem hallunk a témáról.

Grecsó elmondta, a szexuális abúzusok mögött az a hatalmi logika húzódik, hogy mindenkinek azt kell eltűrnie, ahova született.

atv.hu

 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére

További belföldi híreink