Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-10-20 15:25:00

Fizetések a BKV-nál: „számháború zajlik”

A buszsofőrök hiányáról és az ígért fizetésekről is beszélt az ATV Start című műsorában az Egységes Közlekedési Szakszervezet kongresszusi elnöke.

Naszályi Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet kongresszusi elnöke elmondta az ATV Start című műsorában, hogy a bértárgyalások folyamán vita tárgyát képezi az, hogy ha az újaknak 400 ezer forintos kezdőfizetést ajánlanak, akkor a régi dolgozók szakmai tapasztalatát is magasabb szinten kellene honorálni.

A BKV vezetőségével folytatott bértárgyalásokon Naszályi szerint

el sem hangzott a 400 ezres fizetés. Ők azt mondták, hogy 1300 Ft-os órabér a pótlékokkal együtt kijön nettó 200 ezerre. Ennek bruttója kb. 300 ezer Ft. Ennyit adnak az új jelentkezőknek.

Az elnök azt is elmondta, hogy a 2017-es jelentősebb béremelés még mindig nem megfelelő. Előre jelezték a BKV elnök-vezérigazgatójának, hogy nagy létszámhiány várható, és ezt vegyék figyelembe a 2018-as bértárgyalásokon. Igazából most még egy számháború zajlik - közölte Naszályi.

Jelenleg több száz buszsofőr hiányzik, folytatta,  és ez nem igazán csökken. A vállalat készített egy humánstratégiai felzárkóztatást, tudtuk meg, de a gond az, hogy a humán osztályt alárendelték a jogi osztálynak, ezért annak érdemi hatása nem érzékelhető. „Nincs humánterületi fejlesztés, nincs törődés az emberekkel, csak jogi szempontok vannak - jelentette ki a szakszervezeti elnök. - Amikor rákérdeztünk az illetékes partnernél, azt válaszolta, ők csak a tervezéssel foglalkoznak, a végrehajtással nem. Így sajnos még nem tudni, lesz-e elég buszsofőr a 3-as metró felújításakor”- tette hozzá.

atv.hu

További belföldi híreink