Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-10-18 10:15:00

Több tucat rendőr lepte el a budapesti szcientológus központot

Rendőrök vették körül ma reggel a szcientológusok Váci úti székházát, a Duna Pláza környékén. Legalább 50-60 rendőr vette körül az épületet, majd behatoltak. Az atv.hu információi szerint minden le van kordonozva.

Több tucat rendőr lepte el a budapesti szcientológus központot
Fotó: atv.hu

Az atv.hu forrása azt tapasztalta a helyszínen, hogy minden le van kordonozva, és a police-szalagot is kihúzták. Hozzátette: piros sapkás rendőrök razziáznak, akik most is ott vannak, és az információk szerint egész nap jelen lesznek.

Megkerestük a rendőrséget, a következő közleményben válaszoltak:


"Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) személyes adattal visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás során a KR NNI munkatársai 2017. október 18-án házkutatást tartanak a Szcientológia Egyház budapesti központjában. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség az eljárásról bővebb tájékoztatást nem ad."

A Ripost írt arról korábban, hogy, december óta többféle eljárás folyt a magyar szcientológusok ellen törvénytelen adatgyűjtés, megfigyelés, engedélyköteles, a személyiség legbelsőbb titkaiba beleavatkozni tudó műszerek tiltott használata miatt. 

Az ATV stábja szóra bírta a Magyarországi Szcientológiai Egyház kommunikációs igazgatóját, aki értetlenül áll az események előtt. Azért is, mert állítása szerint minden törvényt betartottak. Hozzátette: egyelőre nem tudja felvenni a kapcsolatot azokkal a kollégáival, akik az épületben maradtak.

atv.hu

 

 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére

További belföldi híreink