Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-10-16 14:00:00

Orbán kéri Kövértől, hogy a lex CEU-ról már holnap szavazzon a parlament

Orbán Viktor miniszterelnök maga indítványozza írásban Kövér László házelnöknek, hogy már holnap - egy nap alatt - tárgyalja meg és szavazzon is az Országgyűlés a "lex CEU" módosításáról, a határidők meghosszabbításáról - erősítették meg az atv.hu pénteki információját ma. Így még a brüsszeli utazása előtt megszavazza a parlament a "Soros-egyetem" számára tett "gesztust". Orbán Viktor kormányzati érdekre hivatkozott levelében.

Orbán kéri Kövértől, hogy a lex CEU-ról már holnap szavazzon a parlament

Mint azt már korábban megírtuk, Orbán Viktor miniszterelnök maga indítványozta Kövér László házelnöknek, hogy már holnap - egy nap alatt - tárgyalja meg és szavazzon is az Országgyűlés a "lex CEU" módosításáról, a határidők meghosszabbitásáról - erősítették meg az atv.hu pénteki információját, miszerint még Orbán Viktor brüsszeli  utazása előtt megszavazza a parlament a "Soros-egyetem" számára tett "gesztust".  
 

Az atv.hu pénteken írta meg, hogy a kormány keddre tervezi a zárószavazást is. Az expozét Trócsányi László igazságügyminiszter mondja majd, ezzel is azt üzenve, nem politikai ügyről, hanem "jogi termékről van szó".

A kivételes eljáráshoz - hogy egy nap alatt el is fogadják a felsőoktatási törvény módosítását - elég a parlament feles többségének a támogatása.


Orbán Viktor Kövér Lászlónak írt indítványában azt írja: a keddi parlamenti napirend megváltoztatását, a felsőoktatási törvény módosítását  "a törvényjavaslat mielőbbi elfogadásához fűződő kormányzati érdek indokolja".

Eszerint a CEU 2018. január elsejéhez képest egy év haladékot kap, hogy teljesítse a törvényi feltételeket, azaz legyen érvényes amerikai kampusza és akkreditációja is. A CEU nem örül a törvénymódosításnak, szerintük minden papírt benyújtottak már ahhoz, hogy a kormány aláírja New York állammal a CEU további működéséről a megállapodást.

 

 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére:

Ajánlom

További belföldi híreink