Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-10-13 15:35:00

Soros zsebében? Navracsics válaszolt Semjénnek

Az uniós biztos szerint nem fair a miniszterelnök-helyettes bírálata, Orbán Viktoré ugyanakkor az.

Soros zsebében? Navracsics válaszolt Semjénnek

Függőben lévő vita van Navracsics Tibor és pártja között annak kapcsán, hogy az Európai Bizottság tagjai „Soros-emberei”, és az ő tervét hajtják végre – erről a fideszes uniós biztos beszélt a Civil Rádióban, amit a Hír TV szemlézett.

Korábban Semjén Zsolt a Kossuth Rádióban azt nyilatkozta Navracsicsról, hogy a nemzetéhez kellene hűségesnek lennie, és nem egy nemzetközi szervezethez.

Navracsics a Civil Rádióban azt mondta, nem fair Semjén bírálata, aki őt hazaárulással vádolta meg. Az uniós biztos szerint viszont fair Orbán Viktor bírálata, aki a Parlamentben az ATV főmunkatársának azt mondta: neki van igaza. Hangsúlyozta, hogy ez egy vita a bizottság és a magyar kormány között.

Arra a kérdésre, hogy mit gondol arról, hogy rendre a Soros-terv végrehajtójának csatlósaként tüntetik fel, azt mondta: „ez a politikai vita sajátja”. Az uniós biztos hozzátette, nem örül neki, különösen, ha ezt olyan emberek mondják, akik „a megelőző 10-15 évben nem győztek ájuldozni az úgynevezett zsenialitásától”.

Az ügy előzménye, hogy Navracsics Tibor uniós biztos korábban a Millenárison az Európai Bizottság magyarországi képviseletének rendezvényén másodszor jelentette ki: az Európai Bizottság munkatervében nem szerepel a Soros-terv, nem azt hajtják végre, ilyenről ő nem tud. Holott a kormány erre alapozza az újabb, Soros-terv ellenes nemzeti konzultációt.

atv.hu

További belföldi híreink