Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-10-13 13:07:00

Módosítja a CEU-törvényt a kormány

Trócsányi László szerint a felsőoktatási törvény tavaszi módosítása világos, kiszámítható és mindenki számára teljesíthető feltételeket szabott, ezek pedig minden hazánkban tevékenységet végző felsőoktatási intézményre vonatkoznak.

Az Index Trócsányi László igazságügyi miniszter bejelentése után azt írja, a tárca módosító javaslatot nyújt be a törvényhez, amit ha elfogadnak, 2018 január elseje helyett a CEU-nak 2019 január elsejéig kell megfelelnie az új feltételeknek. Ahogy azt az atv.hu elsőként megírta még szeptember elején, úgy volt, hogy a velencei frakcióülésen eldőlhet a CEU sorsa, ám ott végül a kormánypártok a Soros-féle konzultáció elindítása mellett tették le voksukat.

Most a miniszter úgy fogalmazott, a felsőoktatási törvény tavaszi módosítása világos, kiszámítható és mindenki számára teljesíthető feltételeket szabott, ezek pedig minden hazánkban tevékenységet végző felsőoktatási intézményre vonatkoznak, így a CEU-ra is.

Az eddig kiszabott határidő elegendő volt azon felsőoktatási intézmények számára, melyek a felesleges politikai vita helyett a megállapodást keresték

 – mondta Trócsányi.

atv.hu

További belföldi híreink