Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-10-13 07:36:00

Magyar György: nem kell félni a Jobbik betiltásától

Valóban kezdeményezheti a Fidesz a Jobbik feloszlatását? Jól járnak-e a rákbetegek, ha az új gyógyszertámogatási szabályozással kiveszik a döntési jogkört az orvosok kezéből az alkalmazandó terápia megválasztásában? Ezek is témái voltak az ATV A nap híre csütörtöki adásának, amelynek vendégei azt a kormánypárti vélekedést is megvitatták, miszerint Soros György maga a sátán és rózsafüzérrel kell harcolni ellene.

Nincs jogi lehetősége az Állami Számvevőszék vizsgálata alapján a Jobbik feloszlatásának – erről Magyar György beszélt a műsorban annak kapcsán, hogy Vona Gábor a HVG-nek adott interjújában azt nyilatkozta, akár pártja feloszlatására is fel van készülve. Hercsel Adél HVG-s újságíró szerint a Jobbik elnökének ezen kijelentése leginkább kampányfogásként értékelhető, amivel Vona mártírként szeretné pártját feltüntetni.

Spét Judit, az Együtt elnökségi tagja pedig a műsorban arról értekezett, hogy szerinte ennyi erővel az Együttet is be akarhatná tiltatni a Fidesz, hiszen Juhász Péternél senki nem támadja keményebben a kormányt a különféle korrupciós ügyek miatt, 

mégsem az Együtt ellen indított vizsgálatot az Állami Számvevőszék. Amely egyébként szakszerű munkát végzett, a Jobbik háza táján egyébként is voltak gondok – mondja a politikus, aki szerint ugyanakkor a Fidesz kettős mércét alkalmaz, amikor a plakátügyben támadja a Jobbikot, hiszen ők is ugyanígy finanszírozták annak idején a plakátkampányukat. Az ügyvéd szerint azonban az ÁSZ-nak először a vizsgált szervezetet, jelesül a Jobbikot kell felszólítania jogtalanság megállapítása esetén, hogy rendezze a jogi helyzetet, majd ha ennek nem tesz eleget, akkor a Számvevőszék elnöke fordulhat az ügyészséghez, amely azonban ugyancsak nem tehet semmit.

A közbeszerzési tender felfüggesztését kéri a rákbetegeket képviselő Gyógyulj Velünk Egyesület, mert a szerintük szakmailag megalapozatlan gyógyszertámogatási szabályozás kiveszi a döntés jogát az orvosok kezéből a terápia megválasztásában. Ennek kapcsán például az Együtt elnökségi tagja elmondta, szakpolitikus párttársától, Komáromi Zoltántól megtudta, az új szabályozással mindössze százmilliót spórolna az állam, ezért csupán látszatintézkedésről van szó, kivéve persze az érintetteket, akiknek az életével játszanak. Ha az állam ugyanazt a pénzt jobban akarja elkölteni, akkor inkább a szűrővizsgálatokra kellene többet fordítani, a megfelelő diagnózis lehető leggyorsabb felállítása érdekében a betegutakat kellene javítani, majd a végén a betegnek a lehető legoptimálisabb gyógyszert kell adni – mutatott rá. Mint mondja, a betegnek is az az érdeke, hogy minél gyorsabban felépüljön, és a társadalomnak is érdeke, hogy minél hamarabb elkezdhessen újra dolgozni.

A Soros-terv pedig mint Hercsel Adéltól megtudtuk, igenis létezik, legalábbis Soros valóban írt két esszét is migránstémában, amiknek a tartalmát ő maga is tervnek nevezte, de egyrészt a kötelező kvótát Soros is ellenzi, másrészt Merkel politikáját is kritizálta, ráadásul a 2015-ben megfogalmazott álláspontját többször is revidiálta, és beismerte, hogy tévedett. Márpedig ilyen beismerésre Magyarországon nem sok példa van mostanság, Vona Gábortól sem hallottuk még, hogy bocsánatot kért volna mondjuk a cigányokkal kapcsolatos kijelentésekért – vélekedett az újságíró. Magyar György szerint pedig Soros véleményét tervnek nevezni és ebből kampányt építeni ugyanolyan etikátlan, mint a rákbetegek ellátásának finanszírozásán spórolni.

atv.hu / J.I.

További belföldi híreink