Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-10-12 15:17:00

Feloszlatás? „Vona a macskasimogatás mellett már hisztizik is”

„Vona Gábor a macskasimogatás mellett most már előszeretettel hisztizik és riogat is” – Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője a leghatározottabban cáfolta, hogy az ügyészségi vizsgálat végén feloszlathatják a Jobbikot. A Fidesz vezérkarában sem ülnének "örömünnepet", ha az ügyészség feloszlatná az ellenzéki pártot, mert szerintük ezzel épp a választások előtt tennék "mártírrá" a Jobbikot. A pénzügyi támogatások elvonása miatt viszont nem számítanak "szolidaritási nagygyűlésre" Vona pártja mellett.

Feloszlatás? „Vona a macskasimogatás mellett már hisztizik is”
Vona Gábor, a Jobbik elnöke

„Vona Gábor a macskasimogatás mellett most már előszeretettel hisztizik és riogat is” – nyilatkozta az atv.hu munkatársának Gulyás Gergely, aki a leghatározottabban cáfolta hogy az ügyészségi vizsgálat végén feloszlathatják a Jobbikot. Hozzátette: semmi alapja nincs Vona Gábor efféle riogatásának, amit nonszensznek nevezett.


A Fidesz vezérkarában nem ülnének "örömünnepet", ha az ügyészség feloszlatná a Jobbikot, Vona pártját szerintük ezzel épp a választások előtt tennék "mártírrá"

– mondta el véleményét az egyik ismert fideszes arról: a választások előtt profitálna-e abból a Fidesz, ha betiltanák a szélsőjobboldali pártot az Állami Számvevőszéki "szabálytalanságok" alapján. A pénzügyi támogatások elvonása miatt viszont nem számítanak fideszesek országos méretű szolidaritási nagygyűlésre, akciókra a Jobbik mellett. 

A pénzügyi támogatások elvonása miatt viszont nem számítanak "szolidaritási nagygyűlésre" a Jobbik mellett, de zavargásokra sem. A párt egyik régi és tapasztalt politikusa nem zárta ki, hogy a költségvetési források elvonása bekövetkezik, idézte a már hatályba lépett rendeletet. A Magyar Közlönynek külön számában jelent meg a múlt héten az a pár soros rendeletmódosítás, amely már hatályba is lépett. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter rendelete szerint, ha egy költségvetésből törvény szerint járó támogatást jogszabálysértés miatt csökkenteni kell, akkor az így visszajáró pénzt automatikusan adók módjára hajthatják be.

„Ha törvény vagy kormányrendelet központi költségvetésből juttatott támogatás jogszabálysértés esetén történő csökkentését, valamint ugyanezen jogszabálysértés miatt ennek megfelelő mértékű összeg központi költségvetésbe történő befizetését írja elő, a Magyar Államkincstár a  törvényben vagy kormányrendeletben előírt módon csökkentett összegű központi költségvetési támogatást folyósít, valamint a törvényben vagy kormányrendeletben előírt fizetési határidő megszegése esetén, az adók módjára történő behajtás érdekében megkeresi az állami adóhatóságot”.

Mint ismert, Vona Gábor a friss HVG-nek adott interjújában azt mondta: lélekben és gyakorlatban is felkészült a párt föloszlatására, bár szerinte nem ez a legvalószínűbb forgatókönyv. A Jobbik elnöke arról is beszélt, hogy fel van készülve az állami támogatás megvonására illetve választási csalásra is. Arról nem árult el semmit, hogyan élnék túl a támogatás megvonását.

 

További belföldi híreink