Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-10-11 05:10:00

MSZP-DK tárgyalások: már elhangzottak nevek is

Hétfőn megkezdődtek a tárgyalások az MSZP és a DK között. Egyelőre a 106 egyéni jelöltről akarnak megállapodni, de később a listáról is születhet egyezség.

Nem nyitotta meg az MSZP és a DK a közös lista kérdését a tárgyalásokon, egyelőre csak az egyéni jelöltek koordinált indulásáról tárgyalnak. Erről Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Rónai Egonnak.

Az MSZP még mindig a közös listában hisz, de a legfontosabb, hogy a választókerületekben a jelöltek el tudjanak kezdeni dolgozni, ezért őket kell első körben kiválasztani. A tárgyalásokon már elhangzottak nevek is, de még nincsenek konkrétumok.

A programról is tárgyaltak, és ezt is egyeztetni akarják a DK-val, a közös pontokat szeretnék erősíteni. A következő tárgyaláson fajsúlyosan erről fognak beszélgetni Tóth szerint.

Az is az asztalon van, hogy egyes körzetekben közös civil jelöltet találjanak, a lényeg az, hogy olyan embert indítsanak, aki nyerni is tud- közölte a frakcióvezető. Példaként említette Mellár Tamást, aki függetlenként elindulna Pécsen, akkor, ha minden párt támogatja.

Azt is mondta Tóth Bertalan, hogy egységes kommunikációra lesz szükség a kampányban az egyezség megszületése után. Október 23-án szeretnének közös tüntetést, pártokkal és civilekkel is. Aki akkor ott a színpadon lesz, az reményei szerint az összefogás részese.

atv.hu

További belföldi híreink