Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-10-11 20:57:00

Beer Miklós: Nem mondhatjuk senkire, hogy Sátán

A Váci egyházmegye püspöke szerint elhibázott volt a kereszténydemokrata Aradszki András kijelentése Soros Györgyről, aki hétfőn a Sátánnal azonosította a magyar származású milliárdost.

Mint ismert, Aradszki András KDNP-s politikus hétfőn a parlamentben arról beszélt, hogy „a nagy európai család elleni támadásban Soros és elvtársai fel akarják számolni a nemzetek önállóságát, értékeit, felhígítva a keresztény szellemiségű Európát idegen migránsok tízmillióinak kényszeres betelepítésével”.


„A Sátán elleni küzdelem pedig keresztény kötelesség” – hangoztatta, hozzátéve: a nemzeti konzultáció kiváló lehetőség, hogy véleményt mondjanak az emberek „a sátáni Soros-tervről”.

Beer Miklós, a Váci egyházmegye püspöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Aradszki szavaira reagálva úgy fogalmazott:

„Nem értettem ezt a megnyilatkozást. (…) Ezt nem mondhatjuk ki, ez egy elhibázott kijelentés volt. Nem szabad a másik embert Sátánnak nevezni” – hangsúlyozta Rónai Egonnak, és hozzátette: az emberi méltóságát tiszteletben kell tartani, még ha nem is egyezik a véleményük.

A Váci egyházmegye püspöke szerint ügyetlen megszólalás volt a kereszténydemokrata képviselő részéről, amivel ráadásul a protestáns testvéreket is megbántotta, akik nem imádkozzák a rózsafüzért. Az egyházi vezető arról is beszélt: felelőtlen és meggondolatlan, aki azt mondja, hogy a menekülthullám mögött a szabadkőművesek állnak.

A műsorban hangsúlyozta: nem más a véleménye a menekültkérdésben, mint a magyar katolikus egyházé, csupán mások a hangsúlyok. Hozzátette: ha keresztény értékekről van szó, nem tud és nem is akar mást mondani, mint amit a lelkiismerete megenged.

atv.hu

 

További belföldi híreink