Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-10-11 09:15:00

2018-as választás: az utolsó egy hónapban jöhetnek rá a lényegre

A Political Capital választási szakértője szerint nincs tuti recept, az ellenzéki pártok egyelőre hazárdíroznak, de a végén meg kellene állapodni a Jobbikkal, ha csak hallgatólagosan is.

László Róbert

 

Az ellenzék legtöbb szereplője egyelőre azt akarja elhitetni magáról, hogy ő az ellenzék vezetője, ezért az utolsó pillanatig kivárnak. Ez igaz a Momentumra és az LMP-re is- mondta László Róbert az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

A Political Capital választási szakértője szerint nincs tuti recept, mindenki hazárdírózik, ezért az a kérdés, hogy az utolsó egy hónapra rájönnek-e az ellenzéki pártok, hogy mi a legjobb stratégia. László úgy vélekedett, a választókat fárasztják és taszítják az összefogásról szóló hírek. A társadalom többsége kormányváltást akar, de ezt még nem tudták becsatornázni a pártok- mondta. Arról is beszélt, hogy szerinte nem elégséges üzenet az ellenzéki pártok részéről az, hogy Orbán Viktor menjen. Erőt kell mutatni és programot annak, aki valóban le is tudja váltani a Fideszt- tette hozzá.

A politikai racionalitás azt diktálja László Róbert szerint, hogy ha csak hallgatólagosan is, állapodjanak meg a pártok a Jobbikkal is abban, hogy egymással szemben adott körzetekben nem kampányolnak. Veszprémben és Tapolcán az időközi választás szerinte ezt már megmutatta.

atv.hu

 

 

Szavazzon Ön is a Nap kérdésére:

További belföldi híreink