Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-10-11 06:50:00

DK: „ennek tényleg jó vége lesz”

A DK üdvözli, hogy az MSZP-vel való tárgyalásokon nem volt gyurcsányozás, úgy tűnik, hogy Botka László távozásával gördülékenyebben mennek az egyeztetések.

Szinte egyáltalán nem beszéltek az elmúlt 9 hónapról, sérelmeket senki nem hánytorgatott fel. Ezt mondta az MSZP-vel megkezdett tárgyalásokról Molnár Csaba az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Rónai Egonnak.

A DK azért szeretne önálló listát, mert Molnár szerint így megsokszorozható a listákra leadott szavazat, és a baloldal sokszínűségét így mutathatják meg.

Az egyéni jelöltek arányaiban még nem állapodtak meg. Alapvetően DK-s jelöltjei vannak a pártnak, de lesz néhány civil jelöltjük is, utóbbiakkal majd meglepetésként állnak elő.

Molnár Csaba elmondta, az elmúlt egy hét tárgyalásai az MSZP-vel és az Együtt-PM-el azt mutatják, hogy ennek tényleg jó vége lesz.

A DK-s politikus szerint most mindenki jobban érzi a felelősségét, mint korábban, még az is elképzelhető, hogy az LMP-vel, a Momentummal az utolsó hetekben meg lehet állapodni, hogy legalább a legfontosabb körzetekben ne induljanak egymással szemben.

Politikai utasításra, nyílt törvénysértéssel veszik le a kormányhivatalok a DK plakátjait- vélekedett Molnár, aki elmondta, hogy bár nem értenek a törvénnyel egyet, de nagyon precízen betartották a törvény legapróbb betűjét is. Azt is elmondta, hivatali visszaélés az, ami most történik.

atv.hu

További belföldi híreink