Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-10-07 14:12:00

Pulai: Térden állva könyörögnek az emberek az összefogásért

A Publicus Intézet október 4. és 5. között, közel 800 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a magyar választókorúak véleményét a Botka László visszalépését követő politikai helyzetről.

Pulai András, a Publicus Intézet stratégiai igazgatója az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta, hogy az elmúlt két hétben a Fidesz támogatottsága nem változott, 25 százalékon áll. Az MSZP tábora két százalékpontot csökkenve 10 százalék, míg a Jobbik tábora változatlan és 11 százalék.

A felmérésben résztvevőktől megkérdezték, hogy


Botka László visszalépése hogyan befolyásolja a baloldal győzelmi esélyeit a következő évi választásokon. A válaszadók szerint ez nem döntő erejű,

43% szerint "nem oszt, nem szoroz", 27% szerint valamennyire rontja, míg 14% szerint valamennyire javítja a távozás a baloldal esélyeit.

Egy következő táblázat azt mutatja meg, hogy a kormányváltást akarók kétharmada szavazna egy baloldali együttműködésre. Pulai András hozzátette, ebből az látszik


"a választók térden állva könyörgnek, hogy fogjanak már össze minden létező módon és váltsátok le Orbán Viktor kormányát".

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink