Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-10-08 08:05:00

Végrehajtók csapdájában - döbbenetes történet

A Heti Napló nézői a múlt vasárnap egy elképesztő történetet ismerhetnek meg, aminek a főszereplője és fő elszenvedője Attila.

Attila végtörleszteni akart. A bank be is fogadta a kérelmet. Majd mindenféle előzetes figyelmeztetés nélkül kiderült, hogy a 7 millió forintos végtörlesztést a bank csak előtörlesztésként fogadta be és kapásból le is vont egymillió forintot a későbbi, esetlegesen felmerülő költségekre.

Majd a bank egy ügyvédi iroda által többször is felszólította Attilát, hogy kérjen a fennmaradó összegre részletfizetést. Ezt a bank ajánlotta Attilának. Attila pedig élni akart a lehetőséggel. Csakhogy a bank nemhogy nem fogadta el a részletfizetési kérelmet, hanem közben még a végrehajtást is elindította, szintén mindenféle előzetes tájékoztatás nélkül. Elidegenítési tilalom került Attiláék összes ingatlanára, a kocsijaikat pedig kivonták a forgalomból. Egy lehetőség maradt. Megállapodni a végrehajtóval. 12 hónapos részletfizetésről kötött szerződést Attila. Minden hónapban közel fél millió forintot ki is fizetett.

Tehát Attila az eredetileg hitt 7 millió helyett már 15-öt fizetett ki a felvett 7 milliós devizahitelen felül, de még ez se volt elég. További százezreket követeltek. És még meg is fenyegették, hogyha nem fizeti ki ezt a 270 ezer forintot, akkor ki se adnak neki semmilyen papírt és még a teher is rajta marad a lakásán. Kifizette. Azt hitte végre vége az egésznek. Elképesztő, de itt még egyáltalán nincs vége a történetnek.

Aztán belépett a képbe egy bizonyos Momentum Zrt. Egy behajtó cég, akik márciusban megvásárolták az Unicredit bank követeléseit, köztük Attiláékét is. Csakhogy Attila addigra már kifizetett mindent, a Momentum rendszere viszont ezt nem érzékelte, mert állítólag Attila hiába fizette ki a végrehajtóknak minden hónapban a törlesztőrészleteket, a végrehajtó ezt nem fizette tovább a behajtóknak. Ez történt májusban, amikor Attilának azt ígérték, a lehető leghamarabb cselekszenek és kiadják neki a papírokat arról, hogy törölték az összes terhet.

A bonyodalmak azonban még itt sem értek véget. A részleteket a videóból ismerheti meg.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink