Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-10-04 07:54:00

Jön a sztrájk az Auchannál is?

A Világgazdaság információi szerint legalább 20-30 ezer forint az eltérés a társaság béremelési ajánlata és a szakszervezetek követelése között. A munkavállalók szerint az áruházláncnál is komoly gond a létszámhiány. Az Auchan csaknem hétezer embert foglalkoztat.

Az első, múlt pénteki tárgyaláson áttekintették a forgalmi és létszámadatokat. A szakszervezetek szerint 10-15 százalékos a létszámhiány. Az Auchannál is gondot okoz, hogy a garantált bérminimum 25 százalékos emelése a dolgozók 40-50 százalékánál csak 10-12 százalékot jelentett, mivel a béreket a korábbi pótlékok, kiegészítések nélkül emelték a törvényben előírt módon.

A szakszervezetek arra törekszenek, hogy a munkáltató a munkaerőpiac helyzetére is figyeljen, amikor kialakítja bérstratégiáját. Az Auchan a lappal közölte, mindent elkövet dolgozói elégedettségéért, figyel alkalmazottai igényére, az elmúlt két évben csak bérfejlesztésre 2,7 milliárd forintot költött, átlagosan 24 százalékkal nőtt az az áruházi dolgozók bruttó átlagbére.

A következő egyeztetés jövő kedden lesz, ha nem közelednek az álláspontok sztrájkolni is készek a dolgozók.

atv.hu/MTI

További belföldi híreink