Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-10-04 08:11:00

Az LMP nem ül le Juhász Péterékkel

Szél Bernadett szerint nem a médián keresztül kellene üzengetni egymásnak, hanem személyesen. Azt gondolja, csak nyilvánosságot szeretne az Új Pólus, nem pedig valódi megállapodást.

„Rend van és fegyelem az LMP-ben, egy irányba megyünk, látjuk a célt. Több, mint egy munka, amit elvégzünk, hazafias tetteket kell végrehajtani”- erről beszélt Szél Bernadett az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Rónai Egonnak. Az LMP miniszterelnök-jelöltje elmondta, hogy nem számolgatással tölti az idejét, hanem kampányolással, de hamarosan eljön az az idő, hogy az LMP-t kormányzóképes pártként emlegessék. „Az én fejemben egy olyan kép él, amelyben egy Szél-kormány kormányozza az országot”- mondta el a 2018-as választásokra utalva.

Arról is beszélt, hogy aki elkötelezett az irányváltoztatásban, legyen az közösség, párt, vagy akár személy, az mind partnere lehet az LMP-nek.

Ennek ellenére az Új Pólus szerdai meghívására nem mennek el, Juhász Péterék kezdeményezéséről azt gondolja Szél, hogy „kilóg a lóláb”. 

Az LMP-s politikus szerint nem a médián, vagy a közösségi oldalakon keresztül kellene őket meghívni, hanem személyesen. Úgy véli, itt inkább arról van szó, hogy valakik nyilvánosságot akarnak, nem pedig valódi megállapodást. Magától az Új Pólustól egyébként nem zárkóznak el, de csak akkor, ha a végén sincs összeborulás az MSZP-vel, vagy a DK-val.

Szél Bernadett arról is beszélt, hogy nem nőként, hanem politikusként, a teljesítményéért kapta meg a pártja bizalmát és a miniszterelnök-jelölti felkérést. Ugyanakkor azt bevallotta, hogy amikor Orbán Viktor arról beszélt korábban, hogy a nők nem valók a politikába, mert nem bírják a stresszt, akkor megfogadta, hogy ő megmutatja, hogy dehogynem.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink