Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-09-28 08:34:00

Lezsákék Hungarikum Parkja: 15 milliárd a kormánytól lovardára és wellness hotelre

A kormány részéről az a kérés érkezett a minisztériumok közigazgatási államtitkáraihoz, hogy költséges beruházásokra már ne nagyon tegyenek saját előterjesztést a választásokig – mondták el az atv.hu-nak. A lakiteleki sátorverő Lezsák Sándorék "birodalmán" viszont 2020-ig összesen 15 milliárdból épülhet wellness hotel, golfpálya, lovarda.

Lezsákék Hungarikum Parkja: 15 milliárd a kormánytól lovardára és wellness hotelre
Fotó: MTI

A kormány részéről az a kérés érkezett a minisztériumok közigazgatási államtitkáraihoz, hogy költséges beruházásokra már ne nagyon tegyenek saját előterjesztést a választásokig – mondták el az atv.hu-nak az e heti államtitkári értekezlet után. A kormány a fejlesztési pénzeket nyilván azokra a projektekre/szalagátvágásokra koncentrálja, amik kötelezően folyamatban vannak, illetve amiből szavazatokat tud "profitálni" jövő tavasszal a választáson.

A lakiteleki sátorverő Lezsák Sándor nevével fémjelzett Hungarikum Parkra viszont 2020-ig összesen 15 milliárdot juttathatnak

– ez a tízszeresét jelenti, mint amit néhány évvel ezelőtt, a pályázati előtervek idején szántak a beruházások minimál programjára. A kormány részéről mindenre rábólintanak, a központi büdzsé pedig állja "Sándor bátyámék" számára a chekket – fogalmazott egyik forrásunk.

Lovarda, tornacsarnok, sportpálya, termálfürdő, kemping, szálloda – ezek előzetes megtervezésére írt ki közbeszerzési pályázatokat a Lezsák Sándor országgyűlési alelnök nevével fémjelzett lakiteleki Népfőiskola Alapítvány  két évvel ezelőtt – írta meg az atlatszo.hu két évvel ezelőtt.
 
A Lezsák "birodalom" epicentruma, a Lakiteleki Népfőiskola évente több száz milliós költségvetési támogatásban részesül, de Orbán Viktor kormánya gesztust gyakorolt az MDF alapító és Fidesz-szövetséges Lezsák Sándor felé azzal is, hogy kormány a Nemzeti Művelődési Intézetet (ami évi 1,3 milliárd forintot kapott a központi büdzséből évente) a Lakitelek alapítványhoz delegálta, mint intézményt.
 
A Hungarikum Parkban négy csillagos wellness hotel, foot-golfpálya, lovarda és ahhoz kapcsolódó kétcsillagos szálláshely is épül, valamint gyógycentrum (a közelben termálvízforrások vannak).
A HVG azt írta korábban, hogy Orbán Viktorék így kárpótolják a szövetséges Nemzeti Fórum elnökét, Lezsákot és a szervezetét, amiért a Fidesz előnyére kiszorították az NF-es képviselőket a helyi politika színtereiről, önkormányzati képviselői pozíciókat vesztettek.

Lezsák Sándor pedig úgy számol, hogy a fejlesztések révén a jelenleg mintegy száz vendégnek akár a három-négyszeresét is el tudják majd szállásolni a továbbképzésre és rekreációra egyaránt alkalmas birtokon.  A parkban sétálók azonban már ma is megpihenhetnek például az Orbán-barát hírében álló Kiss-Rigó László püspökről, illetve a Magyar Művészeti Akadémia-alapító Makovecz Imréről elnevezett padokon.

A mega-beruházáshoz a földterületet a Szeged–Csanádi Egyházmegyétől használatba kapta Lezsákék alapítványa.
 
Kérdéseinkkel megkerestük a lakiteleki Népfőiskola Alapítványt, de nem kaptunk választ.

Ajánlom

További belföldi híreink