Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-09-27 11:03:00

2 milliárd: Minden iskolában legyen zongora!

A kormány az atv.hu-hoz kiszivárgott hírek szerint 2 milliárd forintos keretet tervez arra, hogy minden iskolában legyen zongora. A zongora-terv az iskolák számára ingyenes és önkéntes lenne.

Az atv.hu-hoz eljutott információk szerint 2 milliárd forintos keretet tervez arra a kormány, hogy minden iskolában legyen zongora vagy pianínó – lehetőleg még a választások előtt.  A zongora-programot „a Kodály-évhez kapcsolódva, Kocsis Zoltán inspirációjára” valósítanák meg

Kocsis Zoltán zongoraművész, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar volt főzeneigazgatója az egyik utolsó interjújában tett említést arról, hogy indokolt lenne, hogy minden magyarországi iskolában legyen zongora.

A zongora-terv nem lenne kötelező, az iskolák maguk dönthetnék el, akarják a zongorát vagy sem

– mondták munkatársunknak annak kapcsán, hogy Balog Zoltán EMMI-miniszter nemrégiben egy konferencián a mindennapos éneklés fontosságáról beszélt, hangsúlyozva: a mindennapos éneklés nem jelent mindennapi kötelező énekórát. „Nem plusz terhekről beszélünk, hanem plusz lehetőségekről". Akkor azt is elmondta, hogy hatvan új iskolai kórus alakulhat meg a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) pályázati támogatásával. Az erre a célra 100 millió forintos kerettel kiírt pályázat a meglévő kórusok közül több mint 220-at támogat. A pályázat célja az iskolai énektanulás kultúrájának megerősítése.

Ajánlom

További belföldi híreink