Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-09-26 20:46:00

Lattmann az ATV-ben: én voltam az ellenzék miniszterelnök-jelöltje

A szocialista pártból Molnár Gyula, Hiller István, Tóth Bertalan és Molnár Zsolt keresték meg a nemzetközi jogászt.

Lattmann Tamás nagy bejelentést tett az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Azt tudni lehetett, hogy a nemzetközi jogász miniszterelnök-jelölt lett, csak azt nem, hogy kinek a jelöltje. Sokáig nem is akart erről beszélni, nem akart ártani a stratégiáknak, de most színre lépett.

Korábban az ellenzék a civileket akarta behozni a politikába, ennek egyik embere Lattmann volt, akit az MSZP keresett meg. A nemzetközi jogász szerint ő lett volna az a személy, akivel még több szavazót vonzhattak volna be.

Tavaly november környékén született a paktum, miszerint a négy ellenzéki párt: az MSZP, a DK, az Együtt és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje lett, majd 2016 decemberében Botka László megjelent és aktivizálódott.

Lattmann a műsorban Rónai Egonnak elmondta, hogy őt a szocialisták, név szerint: Molnár Gyula pártelnök, Tóth Bertalan frakcióvezető, Hiller István választmányi elnök és Molnár Zsolt országgyűlési képviselő keresték meg.

Az akkori tárgyalások szerint az összefogásban részt vett volna a DK, az Együtt és a Párbeszéd is, sőt Lattmann még az LMP-vel is próbált tárgyalni, de a részletek még nem voltak kitalálva. A nemzetközi jogász úgy véli, Botka László politikája csak rosszat tett az összefogásnak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink