Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-09-26 07:34:00

Elutasították a szocialistákat, így reagált a pártelnök

Megdöbbentette Molnár Gyulát, hogy ilyen elutasítás fogadta Botka László együttműködési ajánlatát. A Liberálisok kivételével az összes érintett ellenzéki párt nemet mondott.

Ahogy arról az atv.hu is beszámolt, hétfőn sajtótájékoztatót Botka László, ahol Hiller István választmányi elnökkel és Molnár Gyula pártelnökkel közösen bejelentették, hogy a szocialisták egy "nagyvonalú" ajánlatot tesznek le a demokratikus ellenzéki pártok elé a listás helyek elosztására. Az LMP, a DK, az Együtt, a Momentum, a Párbeszéd és a Liberálisok vezetőinek és vezető testületeinek küldik meg az ajánlatot.

A most bejelentett „nagyvonalú ajánlatnak” az a lényege Botka szerint, hogy a koordinált indulás helyett fel kell állítani egy egységes országos listát, és a 106 körzetben közös jelöltet kell indítani, és egységes miniszterelnök-jelöltre van szükség. Ezzel meg szeretné teremteni a kormányváltók szövetségét. Az országos lista pártok szerinti összetételét illetően azt mondta Botka, hogy a helyek felére tart igényt a szocialista párt, a másik felén a többi hat szövetséges ellenzéki párt osztozna.

Hétfő délutánra a Liberálisok kivételével az összes érintett ellenzéki párt visszautasította Botka László együttműködési ajánlatát.

Molnár Gyula az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta: megdöbbent, hogy ilyen elutasítás fogadta az ajánlatukat. „Azt vártam volna, hogy eljön a pillanat, hogy mindenki egyetért, és hogy elgondolkodnak, hogy 1 és 3 százalékkal hogyan vesz ebben részt” - fogalmazott. Hozzátette: félre kellene tenni, hogy ki mit gondol múltról és jövőről, az emberek 40 százaléka ugyanis még nem döntötte el, hogy kire szavaz.

 


A pártelnök úgy fogalmazott: nem kizárt, hogy a bizonytalanok a végén a sok pénzzel rendelkező és magának sokat megengedő Jobbikra mondanak majd igent. Molnár Gyula hangsúlyozta: minden józan javaslatra nyitottak, de néhány héten belül döntenek az indulás stratégiájáról. Elutasította, hogy diktátumot tettek volna, szerinte csak egy gáláns ajánlatról van szó. „Készen állunk a tárgyalásra. Megkaptuk a sajtóosztályoktól a nemeket, de testületi döntéseket várunk” – tette hozzá.

Közben kedd reggel már arról írt a Magyar Nemzet, hogy Botka László nem ülne egy tárgyalóasztalhoz Gyurcsány Ferenccel, ha összejön az egyeztetés a baloldali együttműködésről. A lap úgy tudja, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltje helyett Molnár Gyula pártelnök és Hiller István választmányi elnök egyeztetne a DK-val.


atv.hu

 

 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére

Ajánlom

További belföldi híreink