Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-09-24 15:19:00

Figyelem: Hamis tízezresekkel fizet egy pécsi csaló

Több pécsi felszolgáló is posztolt a napokban a legnépszerűbb közösségi hálón egy csalóról, aki a Pécsi Napokon hamis tízezresekkel fizetett. A figyelmeztető bejegyzésekben szó esik arról, hogy a hamisított bankjegyekről csak a vízjel hiányzik, ránézésre nem könnyű megkülönböztetni az igaziaktól.

Egy pécsi felszolgáló a napokban tette közzé figyelmeztető bejegyzését, amiben felhívja a vendéglátósok figyelmét a csalóra, aki hamis tízezres bankókkal fizet a városban - írja a pecsma.hu.

Egy másik, a Pécsi Napok alatt egy Széchenyi téri bódéban dolgozó felszolgáló is jelezte, hogy náluk is fizetett a szélhámos. A pultos úgy fogalmazott a lap megkeresésére, hogy a hamis tízezres valamivel kisebb, mint az igazi, fényes része pedig észrevehetően vacak. Tapintásra megállapítható a pultos szerint, hogy hamisítványról van szó, ám ahogy elmondta, a napközbeni emelkedett forgalom miatti feszített tempóban nem vették észre hogy nem igazi a pénz, emiatt arra sem emlékeznek, ki fizetett vele.

– Abszolút nem számítottunk ilyenre, teljesen megdöbbentünk. de azóta jobban figyelünk. A feljelentést a főnökünk fogja megtenni, addig is reméljük előkerül a tettes – mondta el a pécsi pultos.

A felszolgáló egy képet is elküldött lapunknak, amin jól látszik a különbség. A képen az alsó bankó a hamis, a sorszám is 9052065.

atv.hu

További belföldi híreink