Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-09-24 07:30:00

10 atv.hu-s cikk, ami összefoglalja a hetet

Ezek a témák érdekelték legjobban az atv.hu olvasóit, ha képbe akar kerülni a hét legfontosabb híreiről, olvassa el összefoglalónkat!

Orbán: 2030-ra lehagyjuk Ausztriát

2030-ra Magyarország lehagyja Ausztriát, és más uniós országot is – mondták az atv.hu-nak még a velencei Fidesz-frakcióülésen elhangzottakról a résztvevők. Ezt a zárt tanácskozáson a résztvevők elmondása szerint Orbán Viktor jósolta, perspektívát adva övéinek, és persze az országnak.

Mit keresett Vona Gábor a „titokzatos” balliberális klubban?

Semmi gond nincs azzal, ha egy baloldali-liberális véleményformálókból álló klub Vona Gábort látja vendégül egy vitaesten – nyilatkozta a Szeretem Magyarországot Klub (SZMK) több tagja is portálunknak. Noha a sajtót kizárják az életükből, mint ahogyan az előadásaikról sem szivárog ki semmilyen információ, az atv.hu-val mégis kivételt tett néhány tag. Igaz, név nélkül.

Orbán a felcsúti kisvasútról: "Mindenkit szívesen látunk!"

Barátságos hely, mindenkit szívesen látunk! – így reagált Orbán Viktor az atv.hu-nak arra, hogy találkozik-e a felcsúti kisvasút-beruházás vizsgálatára Magyarországra érkező EU-delegáció vezetőjével, Ingeborg Grässle néppárti képviselővel. A kormányfő először szólalt meg a kisvasút ügyében.

November 12-én lesz a Fidesz tisztújító kongresszusa

Gulyás Gergely minden bizonnyal Fidesz-alelnök maradhat a frakcióvezetés mellett is – tudta meg az atv.hu. A Fidesz november 12-én tartja tisztújító kongresszusát, Orbán Viktort pártelnöknek és miniszterelnök-jelöltnek is megválasztják. Novák Katalint Fidesz-alelnöknek jelölik.

Kósa: A "Soros-terv" ellenes konzultáció közel egymilliárdba kerül megint

Év végéig lezárul a kormány által tervezett, "Soros-terv" ellenes újabb nemzeti konzultáció. Kósa Lajos az atv.hu kérdésére azt mondta ma, hogy közel egymilliárdba kerül, "plusz-mínusz 5-10 százalék", mint az Állítsuk meg Brüsszelt! konzultáció ára volt tavasszal.

Bienerth-feljelentések: Ismeretlen tettes ellen nyomoznak

Több feljelentés is született az úszószövetség volt elnöke ellen. Az egyiket Tóth István, a szentendrei Kossuth SE elnöke tette hűtlen kezelés, rágalmazás és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt.

Tarol a dzsihadista propaganda Nagy-Britanniában

Több kattintást hoz az Iszlám Állam szélsőséges tartalma Nagy-Britanniában, mint bármely más európai országban. Ezt az internetes cégek sem tudják megfékezni. Elemzők állítása szerint az Iszlám Állam egy átlagos héten több mint 100 új cikket, videót tesz közzé az interneten. Beleértve azokat a videókat, amikben kivégeznek embereket és azokat is, amelyekben bombázásra utasítanak – írja a The Guardian.

Illegális a katalán referendum megtartása?

Kisebb zavargások törtek ki Barcelonában, miután magas rangú katalán tisztségviselőt vett őrizetbe a spanyol Guardian Civil (rendőri feladatokat ellátó katonai szervezet). Mindezt annak érdekében, hogy megakadályozza a tartomány függetlenségéről szóló, október 1-re tervezett népszavazást.

Nógrád megyét is átnevezhetik

Pest megye átnevezését a megyei közgyűlés nem szavazta meg, Csongrád megye mellett Nógrád megye átnevezése is szóba került a csütörtöki kormányinfón. A Heti Napló kérdésére, miszerint miért szorgalmazzák a megyék átkeresztelést, így válaszolt a miniszter: a kezdeményezés helyi jellegű, Csanád megyének Makó városa volt a megyeszékhely. A miniszter egyébként Pest megye nevét is átírta volna Pest-Pilisre, de megyei közgyűlés ezt nem szavazta meg.

Visszavonul? Megkérdeztük Lázár Jánost

Lázár János miniszter erről az elképzeléséről már beszélt Orbán Viktorral. Lázár szeretne a választókörzetére koncentrálni, szerinte ott többet tudna most segíteni, mint a kormányzatban. Úgy gondolja, hogy „nagyon nehéz egy fenékkel két lovat megülni”. Hozzátette: 2014-ben új lett a választókörzete, újabb települések kerültek a körzetébe.

atv.hu

További belföldi híreink