Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-09-20 09:34:00

Kézilabdabotrány: két elnök és két edző is a gyanúsítottak között

A nyomozók az ügyben három újabb gyanúsítottat hallgattak ki, amellyel a vesztegetés bűntette miatti nyomozás gyanúsítottjainak száma kilencre nőtt.

Kézilabdabotrány: két elnök és két edző is a gyanúsítottak között

A Budapesti Nyomozó Ügyészségen vesztegetés, illetve vesztegetés elfogadásának bűntette miatt indult nyomozás kézilabda meccsek eredményének jogosulatlan befolyásolásának gyanúja miatt - írja a Fővárosi Főügyészség.

A közlemény szerint június 7-én több helyszínen házkutatást tartottak, amelynek eredményeként okiratokat és egyéb tárgyi bizonyítékokat foglaltak le, majd akkor hat személyt hallgattak ki gyanúsítottként vesztegetés, illetve vesztegetés elfogadása bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

Mint írják, a rendelkezésre álló adatok szerint, egyes klubcsapatok vezetői, illetve edzői a mérkőzések eredményének befolyásolása érdekében kínáltak fel jogtalan előnyt (alkalmanként több százezer forintot), amit az érintett játékvezetők elfogadtak.

A nyomozás során a nyomozó ügyészek újabb három személyt hallgattak ki gyanúsítottként. A nyomozásnak így jelenleg összesen kilenc gyanúsítottja van; négy játékvezető, két csapatedző, két klub elnök és a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) egyik tisztségviselője. A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

A nyomozás még folyamatban van, ennek során az ügyészség további mérkőzések jogtalan befolyásolását vizsgálja.

atv.hu

További belföldi híreink