Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-09-20 07:24:00

Botka: Azok bírálnak, akik nem a győzelemért küzdenek

Szabadságot, demokráciát, egy jobb országot, és egy igazságosabb Magyarországot ígér Botka László. Ehhez azonban össze kell gyűjteni több mint két-millió szavazatot, erre pedig győzelmi stratégiát kell hirdetni.

Erről beszélt a szocialisták miniszterelnök-jelöltje az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kedden. A politikus szerint jelenleg joggal érzi úgy sok bizonytalan választó, mintha az ellenzék néhány szereplője nem is akarná megnyerni ezt a választást, csak a saját túlélésére játszana. Azt mondta, hogy ezen változtatni kell.

„A csalódott választók kezdenek felénk fordulni, de ehhez valódi szövetség kellene” – magyarázta, majd újra elmondta, hogy a jelenlegi választási rendszerben egyetlen nyerő stratégia van: közös jelölt és közös lista. Ezért a következő napokban javaslatot fog tenni a baloldali pártoknak az együttműködés lehetőségére.

„Én nem makacsul ragaszkodom a saját véleményemhez, én győzni akarok, mert meggyőződésem, hogy Magyarországnak meg kell szabadulnia ettől a rezsimtől. Mert ez a rezsim tönkre fogja tenni nem csak a mi, hanem a gyermekinknek a jövőjét is” – fogalmazott a politikus.

Botka arról is beszélt, hogy év elején felkereste az LMP-t, a teljes vezérkarral tárgyalt, de elutasítást kapott. Juhász Péterrel is többször találkozott, de az Együttnél is inkább az új pólusban gondolkodnak. A DK-val nem volt hivatalos tárgyalása. Ennek elmondása szerint az az oka, hogy a DK nyilvánosan megüzente, hogy számukra elfogadhatatlan Botka stratégiája.

Hozzátette: furcsa, hogy azok az ellenzéki vezetők, akik túlélésért küzdenek, nem győzelemért, őt bírálják. Nem hiszi, hogy a szombati beszéde kapcsán bármilyen magyarázatra lenne szükség, aki látta, hallotta, az érti. Az orbáni kormányzás kritikáját fogalmazta meg, és a jövő programját kínálta. Hangsúlyozta: a választók jó része 16 év alatt kétszer csalódott, de nem tért ki a Fidesz előtti kormányok kritikájára.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink