Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-09-19 16:40:00

Kósa: A "Soros-terv" ellenes konzultáció közel egymilliárdba kerül megint

Év végéig lezárul a kormány által tervezett, "Soros-terv" ellenes újabb nemzeti konzultáció. Kósa Lajos az atv.hu kérdésére azt mondta ma, hogy közel egymilliárdba kerül, "plusz-mínusz 5-10 százalék", mint az Állítsuk meg Brüsszelt! konzultáció ára volt tavasszal.

Kósa: A "Soros-terv" ellenes konzultáció közel egymilliárdba kerül megint

Az előkészületek során elhangzottak szerint év végéig lezárul az újabb nemzeti konzultáció, ami most a kormány megfogalmazása szerint a "Soros-terv" ellen irányul. Ezt Kósa Lajos mondta ma a frakcióinfó sajtótájékoztatón munkatársunk kérdésére. A Fidesz frakcióvezetője egyelőre nem tudott pontos választ adni arra, hogy konkrétan meddig tart a konzultáció.

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában ma reggel azt már elmondta, hogy "nagyjából" októberben indulhat meg a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció.
   
Kósa Lajos munkatársunk kérdésére, hogy mennyibe fog kerülni a néppel való újabb konzultáció, úgy reagált, hogy


körülbelül annyiba, mint az előző konzultáció volt, "plusz-mínusz 5-10 százalék". Miután az ’Állítsuk meg Brüsszelt!’ kampány nyomdai költsége 68,1 millió forint, a postázásé pedig 881,5 millió forint volt, most is 948,6 millió lehet a nép megkérdezésének a költsége. 

Az előző konzultáción 1 millió 680 ezren mondták el véleményüket - Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a konzultáció utolsó napján erről számolt be.

Az ’Állítsuk meg Brüsszelt!’ című konzultáción hat kérdést tettek fel a magyar nemzeti függetlenséggel kapcsolatban. A kérdések a rezsicsökkentés és a munkahelyteremtési támogatás megtartására, a migránsok beengedésére, az adócsökkentésről való szabad rendelkezésre, valamint a nemzetközi szervezetek és fizetett aktivista csoportok átláthatóságára vonatkoznak.

A bevándorláspolitikára vonatkozó kérdés arra irányult, megengedje-e az ország, hogy a menekültek szabadon mászkálhassanak a menekültek.

Kósa Lajos megint elmondta, hogy azért kell a Soros-terv ellenes konzultációt meghirdetni, mert az EU menekültügyi görög biztosa már a felülről nyitott, állandó áttelepítési mechanizmus szükségességéről beszélt. "A helyzet a vártnál is rosszabb, mert az Európai Bizottság által elkezdett viták mind azt támasztják alá, hogy a Soros-tervet készítik elő.


Okfejtésében Kósa Lajos odáig jutott, hogy 9 millió forintot kellene minden migránsnak adni, 2 év alatt.

"Minden elemében Soros György tervét akarják végrehajtani" Brüsszelben - állította Kósa Lajos, aki munkatársunk felvetésére, hogy Soros György éppen hogy arról írt, hogy ne kötelező kvóta legyen, hanem az EU tagországai csak önkéntes alapon fogadjanak be menekülteket, úgy reagált: "igen, viszont azt is hozzátette, hogy ahhoz, hogy be tudjunk fogadni, le kell bontani a határzárat. És ha jól emlékszem, minket, magyarokat egyetlen illegális határátlépő sem kérdezett meg 2015-ben, hogy mit szólunk hozzá, hogy bejönnek 185 ezren! Bejöttek és kész! Soros György az európai védelmet le akarja építeni" - fejezte be válaszát Kósa Lajos.

 

 

 

 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére

Ajánlom

További belföldi híreink