Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-09-19 18:39:00

Felcsúti kisvasút: Ezt nyilatkozta az uniós ellenőrök vezetője az ATV-nek

"Nem vádolunk senkit, csak jövünk, ellenőrzünk, ez a mi feladatunk" - ezt mondta az uniós ellenőrök vezetője Felcsúton, miután kipróbálták a kisvasutat. A néppárti képviselő az ATV Híradónak úgy fogalmazott: az eddig rendelkezésre álló adatok alapján van létjogosultsága a projektnek, de ezt szeretnék független, külső szakértőkkel is megvizsgáltatni. A felcsúti kisvasút uniós vizsgálata év végéig tart. További részletek a videóban.

Még a fű is zöldebb a felcsúti állomás előtt. Ennél már csak a kisvasút kocsijai zöldebbek.  Eredetileg ide érkeztek volna az ellenőrök, de az utolsó pillanatban mégis egy másik állomásra vitték őket.

Az újságírók persze a delegáció nyomába eredtek, az Együtt angol nyelvű molinóval várta a delegációt. Aztán egyszer csak a szántóföld szélén feltűntek az uniós ellenőrök. A bizottság elnöke alapos volt: nemcsak az ellenzéki molinót fotózta le, de az állomás melletti Toi Toi WC-t is. Aztán nagy nehezen eljutott a vonatig és fel is szállt, de nyilatkozni nem akart.

Magyar uniós képviselők is tagjai a delegációnak: Jávor Benedek szerint évvégéig le kell zárni a vizsgálatot. Mint mondta, „nyilván nem egy ilyen látogatáskor derül fény mindenre és jutunk következtetésekre. De fontos hogy élőben is lássuk majd ezeket a helyszíneket.”

A vonaton ülő Deutsch Tamás viszont inkább arról beszélt, hogy reméli: a néppárti képviselő vezette ellenőrző bizottságot nem a politikai hiszti, hanem a tények érdeklik. Az ATV Híradónak végül csak sikerült megkérdeznie az ellenőrök vezetőjét.

„Azt gondoljuk, hogy az eddigi rendelkezésre álló adatok alapján van létjogosultsága a projektnek, de én azért szeretném ezt független, külső szakértőkkel is megvizsgáltatni. Azt is gondolom, Felcsútot nem lehet azért megbüntetni, mert itt született a miniszterelnök. De azt kérjük: minden adatot tegyenek le az asztalra"

– fogalmazott Ingeborg Grässle néppárti EP-képviselő.

Idén január és április között 50 olyan nap is volt, amikor senki nem váltott jegyet a kisvasútra, ezután is viszonylag ritkán jön össze a napi ezer, sőt még a napi 500 utas is. A kisvasútnak elvileg napi 2560-7080 főt kellene szállítania.

atv.hu

További belföldi híreink