Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-09-19 12:11:00

Akár a Jobbikkal is együttműködnének a kisgazdák

A Jobbikkal is együttműködnének, ha éppen ők támogatnák a programpontjaikat és segítenének azok megvalósításában – mondta Herényi Károly. Az újjáalakult Független Kisgazdapárt (FKgP) kommunikációs vezetője ugyanakkor azt is elmondta, hogy senkinél nem fognak házalni, de Ángyán Józsefnél és Sallai Róbert Benedeknél mégis elképzelhető. Az FKgP nem is olyan régen mászott ki az apátiából, cél a botrányos múlt hátrahagyása, és egy program összeállítása.

Akár a Jobbikkal is együttműködnének a kisgazdák

Ahogyan az atv.hu is beszámolt róla, újra feltűnt a színen a Független Kisgazdapárt. A rendszerváltás első évtizedének meghatározó pártja újra megméretteti magát az országgyűlési választáson. Hosszú pereskedés után a pártot most Balogh Károly képviseli. Jelmondatuk azonban változatlanul az „Isten, haza, család” maradt.

Az új elnök, Balogh Károly szerint pártja legitimen kezdi a munkát. Biztonságos állam, egészséges Magyarország című programjukkal országjárásba kezdenek. „Pregnáns üzeneteinket most fogjuk összeállítani közösen a választóinkkal, hiszen idáig ki voltunk zárva a politikából, és nem volt lehetőségünk arra, hogy üzeneteket eljuttassunk” – magyarázta az elnök.

A Kisgazdapárt mellett kiállt Herényi Károly, akit az MDF-ben ismert meg az ország. „Ők tiszta, becsületes, jó szándékú emberek, nem a hatalom megszerzése az elsődleges vágyuk, hanem az, hogy ennek az országnak a helyzete javuljon, és végre úgy éljen minden magyar ember, hogy a XXI. század első harmadában Európa közepén ez elvárható” – nyilatkozta az ATV-nek Herényi, aki az FKgP-ben kommunikációs vezetővé avanzsált.

 

Noha egy korábbi interjújában Herényi azt mondta, hogy bárkivel hajlandóak együttműködni, most az alábbi módon kommentálta ezt: „Ez semmilyen együttműködést nem jelent. A kérdés az volt, hogy kivel vagyunk hajlandóak együttműködni, illetve kivel szándékozunk. Hát nem szándékozunk senkivel együttműködni, illetve azokkal, akik a programpontjainkat elfogadják és segítenek a megvalósításban.

Ha a Jobbik segít, akkor a Jobbikkal. Ha a Jobbik valamely programpontunkat jónak vélné, akkor abban természetesen együttműködnénk velük.” 


A kommunikációs igazgató a mai politikai helyzetről is nyilatkozott portálunknak. „A Parlamentben ülő ellenzéki pártok a nulláéhoz közelítő teljesítményt értek el az elmúlt hét évben. A parlamenten kívüli civil erők tudták csak megmozdítani a társadalmat, a baj ott van, ha sok pártnál csak a bejutás a cél”.

Úgy véli, az, hogy a kormányt le kell váltani, nem program. Az csak egy eszköz lehet ahhoz, hogy jó programot lehessen megvalósítani. „Mindenki csak arról beszél, hogy ki kivel fogna össze, vagy kivel nem, de ezek csak harmadrangú kérdések. Először arról kellene beszélni, hogy mi az, amit meg szeretnénk változtatni – magyarázta Herényi, aki szerint az az ellenzéki pártok legnagyobb baja, hogy nem tudják, mit akarnak. Mármint azon kívül, hogy be akarnak kerülni a parlamentbe.

Bár házalni nem fognak egyik pártnál sem, kivételek vannak. Igaz, nem pártok, hanem személyek. Ángyán József és Sallai Róbert Benedek munkája az, amiről a kisgazdák, és személyesen Herényi is tisztelettel beszél. Őket szívesen látnák soraikban, a meghívót is ki fogják küldeni nekik. Ugyanakkor azt nem árulta el, hogy mikor, csak annyit mondott, hogy „a megfelelő időben.”

Ajánlom

További belföldi híreink