Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-09-18 11:20:00

Rogán választókerületében indulhat Fekete-Győr a választáson

A Momentum is beállt Vágó Gábor népszavazási kezdeményezése mögé, ami a korrupciós bűncselekmények elévülésének meghosszabbításáról szól. A párt elnöke azt is elárulta az atv.hu-nak, hogy valószínűleg Budapest első választókerületében indul a jövő évi országgyűlési választáson.

Rogán választókerületében indulhat Fekete-Győr a választáson
Fotó: atv.hu / Varga Krisztián

Noha már korábban kiszivárgott, hogy a Momentum beáll Vágó Gábor korrupciós népszavazási kérdése mögé, a párt ezt a ma reggeli sajtótájékoztatóján jelentette be hivatalosan. A Parlament elé szervezett eseményen Fekete-Győr András mellett beszédet mondott Orosz Anna elnökségi tag is, de Hajnal Miklós, a párt szóvivője is jelen volt.

„A korrupció fontos téma, a Momentum pedig beleáll. Csomópontokon gyűjtünk, vidéki városokban is, sőt, a külföldi magyaroknak is küldünk” – fogalmazott. Fekete-Győr.

A Momentum azt is bejelentette, hogy népszavazást kezdeményez a jövőben Polt Péter legfőbb ügyész visszahívására, mert olyat ügyészt akarnak, aki „mentes mindenféle politikai befolyástól”. Mindezen túl szóltak az antikorrupciós törvénytervezetről is, aminek három sarkalatos pontja van: a vizsgálóbizottság megerősítése, bűncselekménynek számítana, ha hamis adatokat tüntet fel egy politikus a vagyonnyilatkozatában, illetve támogatási moratóriumot vezetnének be a „propagandamédia megfékezésére”.

A párt elnöke elmondta az atv.hu-nak, hogy továbbra sem látják értelmét az együttműködésnek bármelyik más párttal. Annak ellenére sem, hogy korábbi támogatójuk, Bojár Gábor arra buzdítaná a Momentumot, hogy fogjon össze másokkal, hiszen az ország érdeke előrébb való, mint a párté. Azt is elárulta, hogy az egyéni választókerületi jelöltjeik már nagyrészt megvannak, most már csak inkább a versenyeztetés zajlik, hogy minden kerületbe a legfőbb jelöltek kapjanak helyet. Ő maga pedig valószínűleg Budapest első választókerületében (Belváros-Lipótváros) fog elindulni, pont abban, amelyet most Rogán Antal képvisel a parlamentben.

 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére:

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink