Itthon

Orbán: Megerőszakolnak és rákényszerítenek bennünket

Nézze meg az ATV összefoglalóját a parlamenti ülésről
szeptember. 18. hétfő 18:20

Orbán Vonának: Többre van szükség, mint egy szemöldökcsipesz
szeptember. 18. hétfő 13:59

Orbán Viktor viszontválaszában arról beszélt, hogy úgy látja, a nyár során elszaporodtak a miniszterelnök-jelöltek.

Vona Gábor felvetéseire úgy reagált a miniszterelnök, a kormányzáshoz komolyabb eszközökre van szükség, mint egy szemöldökcsipeszre.

Tóth Bertalan szavaira azt mondta, nem lehet mindent megígérni, és az ellenkezőjét cselekedni. Szerinte nem lehet egy országot olyanokra bízni, akik nem is ismerték fel a határnál lévő veszélyt. 

Arra kérte a képviselőket, hogy ne legyen az, hogy a pénzért és hatalomért bármire képesek. 

"Az LMP a jövő"
szeptember. 18. hétfő 13:50

Az LMP miniszterelnök-jelöltje felszólalásában arról beszél, hogy a szocialisták és a Fidesz által 30 éve épített politikai építményt le kell bontani. Szél Bernadett kijelenti: ebben a lebontásban az nem vehet részt, aki a felépítésben is részt vett. Hozzáteszi: az országnak új fordulat, egy 21. századi fordulatra van szüksége.

Szél szerint Orbán már a múlt, és ők a jövők, az LMP következik.

Don Quijote harca
szeptember. 18. hétfő 13:48

Tóth Bertalan az MSZP frakcióvezetője felszólalását úgy kezdi: Don Quijote harcára emlékezteti Orbán nagy bejelentése, miközben egy rohadó országot lát az MSZP politikusa.

Majd így folytatja: egy olyan ember beszél kereszténységről, aki elengedett egy iszlám gyilkost, aki megölt egy keresztény embert Magyarországon. A frakcióvezető ezután a szocialisták terveiről beszél, elszámoltatnák Orbánt, valamint beszél az oktatási programról is.

Vona: Orbán a pókháló közepén a pók
szeptember. 18. hétfő 13:35

Vona Gábor először megköszönte Orbán Viktornak a felejthetetlen perceket. A Jobbik elnöke arról beszélt, hogy a miniszterelnök lánglelkű demokratából despota lett. Kádár és Rákosi szellemét idézi a Házba - mondta Vona. 

Kik veszik körbe most? – kérdezi Vona Gábor a Jobbik elnöke Orbán Viktortól. Szerinte most már nem maradt más csak a foci, a szotyi és a kisvasút. Majd Vona kijelentette: 2018-ban a Jobbik fogja nyerni a választásokat. A kerítés viszont marad, sőt határőrséget is állítanak mellé. 

Vona szerint a 2018-as választások tétje, hogy tovább folytatódik az ország leszakadása Orbánnal, vagy nélküle megkezdik a felzárkózást. Azt mondta: ha pártja nyeri a jövő évi választásokat, három fontos nemzetstratégiai lépésben azonnal lépnek majd. Ide sorolta az ország biztonságának javítását, "a politikusbűnözők" elszámoltatását és az ország gazdasági felemelését.

A Soros-terv
szeptember. 18. hétfő 13:32

Soros-tervét valósítják meg a brüsszeli politikusok, akik nem mellesleg Soros kezéből esznek. Bejelentette: a Soros-tervről népszavazás indul.

Bevándorló és nem bevándorló országok
szeptember. 18. hétfő 13:30

Orbán hangsúlyozta, vannak az unióban nem bevándorló és bevándorló országok, mint Magyarország. Európa és az unió jövője azon múlik, hogy ez a két országcsoport képesek lesznek-e kialakítani együttélést.

"Ma a bevándorló országok úgy kívánják feloldani a két országcsoport közötti ellentéteket, hogy azt javasolják, legyünk mi is befogadó ország" - állítja, és ezzel szerinte "megerőszakolnak és rákényszerítenek erre bennünket."

"Elhibázott brüsszeli menekültpolitika"
szeptember. 18. hétfő 13:25

Az unió elhibázott menekültpolitikájával folytatja a miniszterelnök. „Európa olyan politikát folytat, amire ezer évek óta nem volt példa: egy kontinens, ami nem védi a határait, hanem kinyitja azokat” – állítja. 

Majd így folytatta: Az unión belül egy új különbség, választóvonal jött létre. Az unióban ma vannak bevándorló országok és nem bevándorló országok. Országok, amelyek elfogadják, helyeslik, sőt szervezik a bevándorlók Európába telepítését. 

Középpontban a családok
szeptember. 18. hétfő 13:19

467 ezer gyerek étkezik ingyen az országban. Hasonlóképpen az ingyenes tankönyvet kiterjesztették az általános iskola minden osztályára, és a középiskola első osztályára - ismerteti a miniszterelnök. 

Iskolafejlesztési programot is indítottak, 400 település 527 iskolája újul meg. Egymilliárdot meghaladó iskolafejlesztés 10 településen indul. „A családpolitikánk, ami magában foglalja a sportot, az oktatást, a családok munkavédelmi akciótervét is, a családpolitikánk továbbra is a kormány programjai között marad” – ismertette. Hozzátette: Ösztöndíjprogramot indítanak szeptembertől.

Orbán Viktor megkezdte napirend előtti felszólalását
szeptember. 18. hétfő 13:13

A miniszterelnök az ország gazdasági adatainak ismertetésével kezdte beszédét: csökkentették a munkanélküliek számát, többen dolgoznak az országban, a teljes foglalkoztatottság már csak teljes karnyújtásnyira van - mondta a kormányfő.

A bruttó bér júliusban 290.300 forint. A második negyedév adatai alapján az látható, hogy a béremelések miatt egyre több embernek megéri dolgoznia az országban – hangsúlyozta Orbán Viktor.