Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-09-18 13:36:00

Orbán a felcsúti kisvasútról: "Mindenkit szívesen látunk!"

Barátságos hely, mindenkit szívesen látunk! – így reagált Orbán Viktor az atv.hu-nak arra, hogy találkozik-e a felcsúti kisvasút-beruházás vizsgálatára Magyarországra érkező EU-delegáció vezetőjével, Ingeborg Grässle néppárti képviselővel. A kormányfő először szólalt meg a kisvasút ügyében.

"Barátságos hely, mindenkit szívesen látunk!" - így reagált Orbán Viktor a parlamenti folyosón az atv.hu munkatársának arra, hogy találkozik-e a felcsúti kisvasút-beruházás vizsgálatára Magyarországra érkező EU-delegáció vezetőjével, Ingeborg Grässle néppárti képviselővel. A kormányfő először szólalt meg a kisvasút ügyében. Munkatársunk megismételt kérdésére, hogy találkozik-e vele, csak egy mosollyal reagált.


Ma érkezett Budapestre az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottságának küldöttsége. A kormány részéről a néppárti CDU-s politikusnőt Orbán-ellenes színben tüntették fel a Facebook- és Twitter bejegyzései alapján. A Fidesz pártcsaládjába tartozó bizottsági elnök nagyon nem örül az út körül kialakult felhajtásnak, az uniós intézményektől a kirobbant botrány óta semmilyen kérdésükre nem kaptak választ az ügyről. Lázár János miniszter több körben levelezett a bizottsági elnökkel, próbálta lebeszélni a vizsgálatról, felháborítónak nevezte azt. A vizsgálat a 4-es metró beruházást is érinti, és más projektet is.

Orbán kedélyes és derűs őszi parlamenti  ülésszakra számít - ezt egy másik újságírói kérdésre mondta a miniszterelnök.

 

 

 

Szavazzon itt a Nap Kérdésére:

atv.hu

További belföldi híreink