Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-09-19 06:05:00

November 12-én lesz a Fidesz tisztújító kongresszusa

Gulyás Gergely minden bizonnyal Fidesz-alelnök maradhat a frakcióvezetés mellett is – tudta meg az atv.hu. A Fidesz november 12-én tartja tisztújító kongresszusát, Orbán Viktort pártelnöknek és miniszterelnök-jelöltnek is megválasztják. Novák Katalint Fidesz-alelnöknek jelölik.

November 12-én lesz a Fidesz tisztújító kongresszusa

November 12-én tartják a Fidesz tisztújító kongresszusát, melyen szinte bizonyosan meghosszabbítják Orbán Viktor pártelnöki megbízatását újabb 2 évvel, és megválasztják a Fidesz miniszterelnök-jelöltjének is – mondták az atv.hu-nak a Fidesz kihelyezett velencei frakcióülése után. Kétévente kell tisztújító kongresszust tartani a párt alapszabálya szerint, és mivel a Fidesz XXVI., legutóbbi tisztújító kongresszusát 2015. december 13-án tartották, a soron következő kongresszust december közepe előtt meg kell rendezni.

A rendezvényen új alelnököt is választanak Pelczné Gáll Ildikó helyett – aki uniós számvevő lett –, az atv.hu már megírta, hogy Novák Katalint jelölik a posztra. A családügyi államtitkár a Fidesz kampányarca is lehet s választási finisben – tudtuk meg.

Gulyás Gergely alelnök marad?

Még nincs döntés – ezt nyilatkozta Gulyás Gergely munkatársunknak arra, hogy akkor is a Fidesz alelnöke maradhat-e, ha Kósa Lajos távozása után a parlamenti frakcióvezető is ő lesz. Az atv.hu-nak egy másik, kormányközeli forrás azt valószínűsítette: Gulyás Gergelynek nem kell lemondania az alelnökségről, mert a választások után Orbán Viktor nem a frakcióvezetői, hanem "magasabb poszton tervez vele", ami nem ütközik a Fidesz-elnökséggel.

A novemberi kongresszus kampánykongresszus lesz, Orbán Viktor nyilván szembe menetel majd Brüsszellel, ahogy 2 éve is tette a Hungexpón.

Ajánlom

További belföldi híreink