Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-09-18 19:45:00

Korrupció: Csont nélkül átment Gulyásékon a Vágó Gábor-féle javaslat

A törvényalkotási bizottság egyhangúlag fogadta el hétfőn az elévülési idő meghosszabbítását a korrupcióval összefüggő bűncselekmények esetében. Ezt Gulyás Gergely elnök mondta el az ATV Egyenes Beszédben. Az Országgyűlés akár már holnap szavazhat a kérdésről.

A Fidesz is indokoltnak tartja az elévülési idő meghosszabbítását a korrupcióval összefüggő bűncselekmények esetében, ehhez nincs szükség aláírást gyűjteni népszavazáshoz – fogalmazott az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke vasárnap az MTI-nek, majd szavait megismételte az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, hétfő este.

Gulyás Gergely hozzátette: elegendő lenne, ha a témában népszavazást kezdeményező ellenzéki pártok bármely képviselője az Országgyűlésnek törvényjavaslatot nyújtana be erről, amelyet a Fidesz támogatna. A Jobbik be is nyújtotta a törvényjavaslatot, a törvényalkotási bizottság elnöke pedig az ATV-ben bejelentette: a bizottság hétfőn egyhangúan támogatta a javaslatot.


„Holnap az Országgyűlés – házszabálytól eltéréssel – ezt a módosítást el is tudja fogadni” – szögezte le a képviselő.

Gulyás ugyanakkor azt is hangsúlyozta, véleménye szerint nem ez a legfontosabb kérdés a korrupciós bűncselekmények üldözésével kapcsolatban. A kérdésről Vágó Gábor korábbi LMP-s politikus kezdeményezett népszavazást, és el is indította az ahhoz szükséges aláírásgyűjtést, amelyhez többek között az LMP és a Momentum is csatlakozott.

A Fidesz frissen megválasztott frakcióvezetője arról is beszélt a műsorban, hogy szeretett a törvényalkotási bizottság elnökeként dolgozni, és nem kifejezetten örült az új kinevezésének, de a közösség akaratát fontosabbnak tartja a saját érdekeinél.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink