Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-09-18 10:25:00

Beszél-e a felcsúti kisvasútról és Merkelről Orbán Viktor a parlamentben?

Orbán Viktor a parlament mai ülésén felszólal napirend előtt – erősítette meg sajtófőnöke az atv.hu-nak. A miniszterelnök minden bizonnyal a "Soros-terv" és a kötelező kvóta ellenes nemzeti konzultáció mellett kampányolva nyitja az őszi politikai szezont.

Kötcse és Velence után Orbán Viktor a parlament mai ülésén is beszél napirend előtt – igaz a T. Házban nyilvános politikai helyzetértékeléssel nyitja az őszi politikai szezont. Nyilván a "Soros-terv" es a kötelező kvóta ellen kampányol, a legújabb nemzeti konzultációra mozgósítva az országot. Azaz,

a miniszterelnök felszólal napirend előtt – erősítette meg sajtófőnöke az atv.hu-nak.

Kérdés, válaszol-e Orbán Viktor beszédében Merkel, Juncker, Schulz és más uniós vezető fenyegető üzeneteire, miszerint az uniós szolidaritás kétirányú utca, akár a forráselvonást is napirendre tűzik, ha a magyar kormány nem tartja tiszteletben az EU-bírósági döntést a kötelező kvótáról. Az is kérdés, beszél-e Orbán Viktor a felcsúti kisvasút uniós ellenőrzéséről – a vizsgálók ma érkeznek Budapestre.
 
A tavaszi ülésszak utolsó napján is felszólalt, akkor is Brüsszelt ostorozta az elhibázott menekültügyi politika miatt. Azt mondta: „amíg én állok itt, és én vagyok Magyarország miniszterelnöke, addig a déli határon is állni fog a kerítés, és elutasítjuk a kötelező betelepítési kvótát. Amíg az ország demokratikus alapokon áll, nem engedjük, hogy Brüsszel lopakodva elvegyen a jogainkból” – mondta június 12-én napirend előtti felszólalásában Orbán Viktor.
 
Akkor a miniszterelnök beszédében éppen a bevándorlásról szóló és lezárult nemzeti konzultációt értékelte, és sikeresnek nevezte a kampányt. Mint mondta, a válaszadók elsöprő többsége szigorítaná a bevándorlást. Orbán akkor igazolva látta bevándorlás-ellenes politikájának a helyességét. Szerinte korábbi álláspontjukat, a visszaküldött válaszok meg is erősítettek: a magyar emberek kiálltak a rezsicsökkentés megvédése, az illegális bevándorlók felügyelet alatt tartása, a külföldről támogatott szervezetek regisztrációhoz kötése mellett. A magyarok kinyilvánították, hogy Brüsszel fordítva ül a lovon, mivel a magyarok többsége nem akarja, hogy az unió beleszóljon Magyarország dolgaiba – állította a parlamentben májusban a miniszterelnök.

Ajánlom

További belföldi híreink