Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2017-09-16 09:31:00

DK: A bukás árát személyesen Botka László fogja megfizetni

Kemény hangvételű közleményt adott ki a DK az MSZP mai évadnyitó választmányi ülése előtt.

DK: A bukás árát személyesen Botka László fogja megfizetni

A Fidesz leváltásának egyetlen módja a demokratikus ellenzék együttműködése. A DK előfeltételek nélkül nyitott egy ilyen megállapodásra – írja közleményében a DK.

Mint írják, elvi okból nem tudják elfogadni, hogy az MSZP a DK-val való együttműködés feltételéül szabja, hogy beleszólhasson abba, ki képviselje pártjukat. Erről az elmúlt napokban pártszavazáson is döntöttek.

A DK szerint az MSZP nem tudja elfogadni a párt függetlenségét, és ezzel lehetetlenné teszik, hogy közös listát hozzanak létre, mégsem mondanak le az együttműködésről. Arról írnak, ha az MSZP nem tudja elfogadni, hogy a közös lista csak egyenrangú felek kölcsönös elfogadásán alapulhat, akkor abban kell megállapodni, hogy egyes választókerületekben, melyik az az egyetlen demokratikus ellenzéki párt, amely jelöltet indít, a többi párt pedig azt az egyetlen jelöltet támogatja.

Ma az MSZP a legnagyobb demokratikus ellenzéki párt, azonban közjogi értelemben nincs több joga, hanem politikai értelemben van több felelőssége. Vagy az MSZP találja meg és képviseli az együttműködés útját, vagy egymással szemben fogunk indulni - fogalmaznak. Hozzáteszik: nem kívánnak egymással szembe fordulni, mert azzal elérhetetlen távolságba kerül az Orbán-rendszer leváltásának lehetősége.

Majd így folytatják:


„A DK nem veheti át az MSZP felelősségét, de figyelmeztetünk: ha az MSZP nem tud megfelelni a rá háruló felelősségnek, akkor a demokratikus, európai Magyarország ügye el fog bukni 2018-ban. E bukás árát Magyarország, a demokratikus ellenzék, az MSZP és személyesen Botka László fogja megfizetni”

 – áll a közleményben.

Botka Gyurcsánynak adná a XV. kerületet

Ahogy arról portálunk beszámolt, Rákospalotán, a főváros XV. kerületében való indulást ajánlja Botka László Gyurcsány Ferencnek – ez derült ki az MSZP hajdúszoboszlói frakcióülésén, ahol a résztvevők elmondása szerint a zárt ajtók mögött nyugodt, "udvarias" megbeszélés folyt a programról és a szövetségi politikáról is. Annak ellenére is feszültségmentes volt a légkör, hogy az MSZP-ben még mindig sokan gondolják úgy, hogy a DK-val is meg kell egyezni. A kérdés kapcsán – Gyurcsány Ferenc kirekesztése az MSZP-szövetségből – a frakciótagok interpretációja szerint

Botka László azzal a magyarázattal szolgált, hogy ez egy stratégia, és még nem telt el elég idő, hogy az MSZP-ben hozzászokjanak a Gyurcsány-nélküliség gondolatához. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink